25 Temmuz 2010 Pazar

Bebeklerin Yiyebileceği Et ve Kümes Hayvanları


BEBEKLERİN YİYECEĞİ ET VE KÜMES HAYVANLARI

Bebeğinize aileniz için pişirdiğiniz eti verebilirsiniz. Eğer isterseniz bebeğinizin bir aylık et ihtiyacını püre haline getirip öğünlere bölerek derin donduruculara stoklayabilirsiniz.

Et ezmesinin daha yumuşak olması için az miktarda yağ veya süt kullanın. Bir miktar su bile blender’da ezmeyi kolaylaştırır. Tavuk veya piliçleri ezerken bir miktar muz ve süt kullanın.


Et Yemeği:

1/3 bardak un

450 veya 250′gram pişimiş et

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 bardak su

4 orta boy patates

5 orta boy havuç

350 gram donmuş bezelye. .

Eti unla yağda hafif kavurun. Suyu ilave edip, kapağını sıkıca kapayın. 1-1/2 saat pişirin. Patatesleri ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyup, parçalara ayırarak ete ilave edin.

15 dakika pişirin, bezelyeyi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Aileniz için bir kısmını ayırın geri kalanını bebeğinize püre yapın. Tamamı 4-5 bardak olur.

İsterseniz patates yerine yarım bardak pirinç kullanabilirsiniz. Makarna, peynir, az pişmiş baklagiller veya ceviz, fındık, fıstıkdan da yukarıda tarif edilen mamayı yapabilirsiniz.

Çok Az Tuz

Yukarıdaki mamaların hiçbirinde tuz yoktur. İncelemeler, bebeklere verilen fazla miktarda tuzun ilerde yüksek tansiyona sebep olduğunu göstermektedir. Bu riski önlemek için, eğer bebek isterse, mamasına çok az tuz koyun.

Ananaslı Tavuk

Haşlanmış veya fırınlanmış tavuğu, konserve ananasın kendi suyu ile blender’da ezin. İsterseniz ananasın konserve suyunu, saf su ile karıştırıp bebeğinize içmesi için de verebilirsiniz.

Kümes Hayvanları Yemeği

1 bardak pişmiş tavuk veya hindi

1/4 bardak pirinç (pişmiş)

1/4 bardak sebze (pişmiş)

1/4 bardak tavuk suyu

1/4 bardak süt

Brender’dan geçirip (mamaları dondurma kısmında anlattığımız gibi) parçalara ayırıp dondurun. Kümes hayvanları yerine, köy peyniri, kılçıkları ayıklanmış balık, pişmiş yumurta.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web