25 Temmuz 2010 Pazar

Kıyafet Seçerken Renk Uyumu


Renkler; duygularımızda yarattıkları etkilere göre soğuk ve sıcak renkler olarak gruplandırılır. Hemen fark edilen, diğerleri arasında ayırt edilen kırmızı, turuncu, sarı sıcak renkler; rahatlatıcı, dinlendiren mavi, mor, yeşil ise soğuk renkler olarak adlandırılır.

Bulunduğunuz ortamda bırakmak istediğiniz etkiyi belirlediğinizde soğuk ve sıcak renklerin özelliklerine göre seçim yapabiliriz. Özel davetlerde kırmızı renkte bir elbise giymek hafızalara kazınmanın en etkili yoludur. Sade, gösterişten uzak ve şık bir görünüm sergilemek istiyorsanız soğuk renklerden maviyi tercih edebilirsiniz.

Kıyafetlerinizde renkleri kullanmayı seviyor, siyah ve beyazın durağanlığını hareket etmek istiyorsanız renk karışımlarını bir arada kullanabilirsiniz. Renk kurallarına uygun kombinler yaptığınızda tarzınızla fark yaratabilirsiniz.

Elbiseniz tek renkse aksesuarlarınızda birkaç rengi bir arada kullanabilirsiniz. Göz yorucu olmamak için en fazla üç rengi bir arada kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Üzerinizde pembe bir bluz varsa baskınlığını hafifletmek için uçuk pembe tonlarında pantolon, etek ya da takılarla kombin yapabilirsiniz.

Tamamıyla siyah ya da beyaz renkte kıyafet giydiyseniz narçiçeği, açık mavi, turkuaz gibi ara renklerle görünümünüze şıklık katabilir, enerji kazandırabilirsiniz.

2010 son bahar kış modasında gri rengi tüm kıyafet ve aksesuarlarda göreceğiz. Birçok renkle uyum sağlayan gri rengi rahatlıkla kombinleyebilir, modaya uygun giyinebilirsiniz. Pembeyi griyle birlikte kullanmaya denemişmiydiniz?

Yüzünüzün güzelliğini vurgulamak istiyorsanız üst kıyafetlerinizde açık ve canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Alt kıyafetlerinizde koyu renk kullanmak bacak ve basen bölgenizin daha ince görünmesini sağlar.

Esmer, sarışın, kumral, beyaz tenli olabilirsiniz. Ten renginize göre renk seçimi kurallarına bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Size en çok yakışan rengi bulmak için birbirinden farklı renkteki kıyafetleri giyip aynanın karşısına geçin. Üzerinizdeki renk gözlerinizin ışıltısını öne çıkarıyorsa, yüzünüze aydınlık veriyorsa doğru rengi buldunuz demektir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web