28 Temmuz 2010 Çarşamba

Dişlerin Sağlıklı Olması

Çocukta dişlerin sağlığı gelişmesi için önce yeterli şekilde beslenmelidir. Dişler kalsiyum ve fosfordan meydana geldiklerinden, çocuğun besinlerinde madensel maddeler, bol olmalıdır. Süt, peynir yumurta ve sebzeler bu maddeleri karşılayabilecek özelliktedir. Bunların yanında çocuk,açık hava ve güneşten yararlanırsa dişleri sağlıklı gelişir.
Çocuk dişlerinde görülebilecek en ufak bir nokta diş hekimine kesinlikle gösterilmelidir. Çünkü ne kadar önceden tedavi edilirse kolay olur ve diş sağlığına kavuşur.

Çocuklara dişlere yapışan pasta, şekerleme v.b besinleri özellikle yemek aralarında ve yatarken vermek çok zararlıdır. Yemeklerle beraber yenilen şekerli maddeler, salgılanan aşırı tükrükle etkisiz duruma gelirler. Daha az zararlı olurlar. Eğer çocuğa yatma saatinde bir şeyler verilmesi istenirse bu şeker, çikolata v.b yerine elma ya da portakal olmalıdır. Bu meyvaların etli bölüm’eri. özellikle portakal, diş aralarında kalmış besin artıklarını temizleyeceğinden diş sağlığı için çok yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web