25 Temmuz 2010 Pazar

Doğumevine Ziyaretler


DOĞUMEVİNE ZİYARETLER

Günümüzde, bütün bir öğleden sonra ziyaretlere izin verme eğilimi güçlenmektedir. Bu nedenle annenin birçok ziyaretçisi olacaktır.

Küçük kardeşlerin ziyaretine izin verilmez. Bunun bir nedeni hareketli olmaları, öteki de, okul çağındaysalar, bulaşıcı hastalık taşımaları olasılığıdır.

Ailenin ve dostların da dikkatli davranması, annenin yorgunluk durumunu ziyaretten önce öğrenip onu daha fazla yormamaları ve kurallara uymaları gerekir.

Genç kadına biraz dinlenme süresi kalması için, yemekten hemen sonra gelmekten kaçınılmalıdır. Odanın havasını azaltmamak ve kirletmemek için, özellikle daha önce de ziyaretçisi olmuşsa, fazla oturmamak doğru olur.

Ziyaretçi yalnız bile olsa, başkalarının da gelebileceğini ve akşama doğru annenin yorgun olabileceğini unutmamalıdır. Akşam derecesi alındığında annenin ateşinin biraz yükselmiş olması, oldukça sık raslanan bir durumdur.

Nezleli (çok hafif de olsa) kişilerin, loğusayı ziyaretten kaçınmaları gerekir. Nezleyi anneye ya da bebeğe bulaştırmak hiç de gerekli değildir. Bu durumda, bir telgraf da ziyaretin yerini tutabilir.


Bebeğe bakmak ve anneyi tebrik etmek normaldir. Ancak, bunu fazla uzatmamak, bebeğe dokunmamak, hele hele kucağa almaya hiç kalkışmamak gerekir. Ne de olsa ziyaretçi dışardan gelmiştir, gelirken bindiği araç temiz olmayabilir. Yaşamının ilk günlerinde bebeği mikroplarla karşı karşıya bırakmamak için, bütün önlemler alınmalıdır. Anneyi yormamak, emzirme saati yaklaşıyorsa bebeği de uyandırmamak için, yüksek sesle konuşmaktan kaçınılmalıdır.

Bebek sütünü emerken, bu noktaya daha çok önem vermek gerekir.

ARMAĞANLAR

Doğumdan sonra pekçok armağan verilir.

Sevimli bir gelenek, kocanın genç karısına bir armağan vermesini gerektirir. Bu çoğunlukla bir mücevher, saat, bilezik ya da kolye olur. Odadaki ilk çiçekler de babadan gelmiş olmalıdır. Bütün bunlardan amaç, eşler arasındaki sevgiyi ve doğumdan duyulan sevinci belirtmektir. Ama armağan zorunlu olmadığı gibi, sevinç ve sevginin tek ortaya konuş biçimi değildir. Odaya daha sevimli bir hava vermek için ziyaretçiler de çiçek getirmeli, ama, bunların kokusu iç bayıltıcı olmamalıdır. Fazla yer kapladığı için çok büyük buketlerden de kaçınılmalıdır. Genellikle doğumevlerinde az sayıda vazo ve çok sayıda oda bulunduğundan, çiçekle birlikte, içine çiçek konabilecek şeyler getirilmesi de yerinde olur.

Bebeğe de pekçok şey armağan edilebilir. Altın maaşallah, zincir, kolye, bilezik, v.b. Ayrıca giyecekler de armağan seçimine uygun bir alandır: Elde örülmüş yün zıbın, patik, çorap, kolay temizlenen kumaşlardan minik giysiler, külotlar, tulum ve pijamalar…

Seçim olanakları çok geniş olduğu halde, aynı eşyanın çok sayıda getirildiği, bir bebeğe 16 tane tulum ve pijama geldiği de olur.

Bu nedenle, yakınların ve arkadaşların biraraya gelerek, park, eksiksiz bir tuvalet sepeti, v.b. daha önemli bir armağan (annenin de fikrini alarak) seçmeleri yararlı olabilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web