Ter, derideki ter bezlerinin salgıladığı bir salgıdır. Baharatlı ve ağır kokulu (pastırma ve sucuk gibi) gıdalarla çokça beslenen kimselerin teri ağır bir koku ihtiva eder. Bunun önlenebilmesi için aşağıdaki bitki formüllerine başvurulmalıdır.
Tedavisi:
* Adaçayı kaynatılır, ter kokan yerler bu suyla silinir. Pamuğa emdirilmiş adaçayı suyu, ter kokan yerler üzerinde bir süre tutulur.
* Enginarın yaprakları ve etli tasımlan, yarım litre suda kaynatılır. Balla tatlandırıldıktan sonra, günde 3 – 4 bardak içilir.
* 10 gr. boy otu, 100 cc. suda beş dakika kaynatılır. Günde üç defa birer bardak içilir.
* Bir miktar patlıcan kaynatılır, ter kokan yerler bu suyla silinir. Günde üç defa bir çay bardağı içilir.
* Ter kokan yerler, gül suyuyla sıkça silinir. Banyo suyuna kekik veya kokulu gül konur, bu suyla yıkanılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder