25 Temmuz 2010 Pazar

Kızların Değişimlere Uğrama Sebebi

Bu değişimlerin sebebi
Değişiklikler bazı cinsiyet hormonları­nın faaliyete geçmesiyle ortaya çıkar. Bunu sağlayan iki ana hormon vardır: Östrojen ve androjen. Bu hormonların salgılanmaya başlaması, beynin ‘hipotalamus’ denen bölümünün kontrolü al­tında olur. Bu gelişimin başlayacağı dö­nem, soyaçekime bağlı olarak aldığımız genler tarafından belirlenir. Bu bakım­dan genler kurulmuş bir saate benzetiler bilir.
Ergenlik döneminde, kemik ve adale­lerin hızlı gelişiminde androjen hormon­larının önemli bir rolü olduğuna inanıl­maktadır. Bu hormonlar adrenal bezi ta­rafından üretilir.
Kız çocuğu ilk âdetini görür görmez hamile kalabilir, ama bu % 5-6 oranında, küçük bir ihtimaldir. Genç kızın vücudu belli bir âdet düzenine girdikten sonra yumurtalıklar, kanamadan yaklaşık 14 gün önce bir yumurta bırakır. Ancak ilk birkaç âdet süresince yumurtalıklar, yu­murta bırakamaz.
Ancak yumurtanın ne zaman olgunla­şacağını bilmek mümkün değildir. İlk başlarda kanamalar düzensiz gibidir. Ve her iki âdet arasında, 12 günden 3 ya da 4 aya kadar değişen aralıklar olabilir. Benzer olarak, âdet çok az kan gelmesiy­le tosa veya çok fazla kan gelmesi yü­zünden uzun bir süre devam edebilir. Âdet dönemlerinin belli bir düzene gir­mesi.yıllar alabilir ve o zamana kadar da,kanamanın ne zaman başlayacağım tah­min etmek zor olur.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web