25 Temmuz 2010 Pazar

Adet Bozukluğu ve Adet Yokluğu

Çeşitli âdet görme bozuklukları çok kere organlarda­ki belirli bir nedene bağlanabilir. Ama, gene birçok vaka­da böyle organik bir sebep bulunmaksızın âdet bozukluğu ortaya çıkmaktadır. Burada ruhsal olayların başlıca ro­lü oynadığı bir gerçektir. Önce organik sebepleri inceleye­lim.
Âdet yokluğu — Kadının âdet görmemesi haline âdet yokluğu ya da amenore adı verilir. Âdet yok­luğu hallerinden bir tanesi hemen her zaman üreme or­ganlarıyla da ilgilidir. Burada üreme organlarının alt kısımlarıyla ilgili doğuştan bir bozukluk sonucu âdet kanının dı­şarı akmaması durumu söz konusudur. Âdet olayı düzenli bir şekilde olduğu halde hasta âdet görmediğini sanır. Ya­ni burada bir gizli âdet kanaması söz konusudur. Bu be­lirttiğimiz doğuştan bozukluklar ördeğin kızlık zarının tam kapalı oluşu, vajinanın olmayışı, ya da rahmin boyun parçasının olmayışı gibi durumlardır. Ama, ender olmak­la birlikte rahim boynunda yapılan ameliyatlar, güç do­ğumlar, çocuklukta geçirilmiş ağır vajina iltihapları, hat­ta çocuk olması ya da olmaması için kullanılan bazı cisimler etkisiyle ortaya çıkan iltihaplar da birtakım şekil bo­zukluklarına yol açarak böyle gizli kanamalara sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web