28 Temmuz 2010 Çarşamba

Ağız Ve Boğazda İltihaplanma



Ağız içindeki yaralara soğan su­yu sürülür.

* Bir bardak suya bir tutam papat­ya konur, on dakika hafif ateşte kay­natılır. Soğuduktan sonra ağız bu karışımla çalkalanır ve böylelikle gargara yapı­lır.

ağız

* Kara dut şurubu günde 3 – 4 de­fa ağız yaralarına sürülür.

* Taze böğürtlen yaprakları ağız­da çiğnenir. Hatmi çiçeği veya yap­rakları çay gibi demlenir, ağızda çal­kalanır, gargara yapılır. Udu hindi toz haline getirilir ve boğaza üflenir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web