25 Temmuz 2010 Pazar

Bilek, Diz Ve Dirseklerin Bakımı


Bilek, dizve dirseklerin bakımı
Diz, baldır ve bilek, bacak güzelliğinin en önemli unsurlarıdır. Güzel bir bacağa sahip olmaft büyük ölçüde soya çekime bağlıdır. Ama sürekli bir bakım ile giyim kuşamınızı, etek boyu ve ayakkabıla­rınızı isabetli bir biçimde seçmek, yürü­yüşünüze, duruşunuza dikkat etmek su­retiyle, bir ölçüde de olsa kusurlarını gizleyip güzel, düzgün görünmesini sağ­layabilirsiniz.Parafin banyosu da bir ölçüde istenen sonucu verebilir. 10 kere tekrarlamak yeterli olacaktır. Parafin banyosu için, nalburdan yarım kilo katı parafin alın.

Bir kaba koyun. Bu parafin kabım da içi su dolu başka bir kaba oturtun. Böy­le benmari usulüyle parafini eritin. Eri­yince karıştırıp ılımaya bırakın. Ayak bileğinize önce özel bir koruyucu krem sürün. Sonra bir fırçayla parafini sürün, bacaklarınızı yünlü bir kumaşla sarın. 20 dakika kadar öyle bekleyin. Parafin terletecek, bilekleriniz çok az da olsa incelecektir. Parafin çok sıcak olmasın, cildiniz yanar. Aslında bu parafin ban­yosunu bir güzellik enstitüsünde yaptır­mak yerinde olur.


Parafin banyoları baldırların inceltil-meşinde de etkilidir. Ancak baldırların incetilmesinde en iyi sonuç masajla alın­maktadır. Masaja bilekten başlanır, dize kadar çıkılır. Şişliği indirme ve kan dola* sunim hir.İHnmrrnfllf için sonunda bacaklara vurarak masaj bitirilir.
Bu masajı bir uzmana yaptırmak daha doğru olur. Baldır masajı en azın­dan, 35 dakika sürer. Ama parafin ban­yosunun da masajın da etkisi son dere­ce sınırlıdır. Hiçbir zaman sonuçta mucize beklenmemelidir.
Vücudumuzun, bakımı en zor bölgele­rinden biri dizlerdir. Yerden bir şey alırken eğilmek yerine dizleri kırıp çömelmek faydalı bir egzersizdir. Sertleşen kapaklarının banyoda sabunlayıp sünger taşıyla hafif hafif sürterek yu­muşatabilirsiniz. Banyodan çıkınca da nemlendirici bir krem sürmeyi unutma­yın.

Kimi zaman çok şık ye güzel bir kadının dirseklerinin esmer renkte ve kırış buruş olduğu görülür. Görülmediklerin­den çok ihmal edilen yerlerdir. Bunları gidermenin en etkili yolu, dirsekleri her gün limonla ovmaktır. Hem yumuşar hem de güzelleşip, beyazlaşırlar.
Bilekleriniz yorgunluktan şişmişse, bir divana uzanın, ayaklarınızı 45 dere­celik bir açı oluşturacak şekilde yukarıda bir yere, duvara dayayın. Kaslarınızı gevşetin. Yarım saat kadar öylece yatın. Sonra bacaklarınızı hafifçe kremleyip bi­leğinizden dizinize doğru, yani kan dola­şımı doğrultusunda masajlayın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web