27 Temmuz 2010 Salı

Bademcik


Ağız boşluğunun arka bölümünün iki kenarında yer alan ve bademcik­leri meydana geti­ren badem boyu­tundaki dokulardır. Bademcik dokusunun görevi henüz tam olarak bilinmemektedir. Eski­den şişen ve iltihap yapan bademcik­ler hemen alınırdı. Tıp İlerledikçe bademciğin önemi de anlaşılmıştır. Bugün hekimler, bademciğin alın­maması gerektiğini herzaman söylemektedir. Ancak bademcikler hastalandıkların­da gerektiği gibi tedavi edilmezse, ortakulak ve böbrek iltihabı, roma­tizma ve kalp gibi hastalıklara sebep olabilir.bademcik

Tedavisi:
* Bir su bardağı limon suyuna bir tatlı kaşığı tuz konur, eritilir. Bu­nunla 4 saat ara ile beş dakika garga­ra yapılır.
* Birkaç yaprak karalahana kaynar suya sokulup çıkarılır. Daha sonra bu yapraklar zeytinyağı ile silinmiş boğaza sarılır.

* Bir cezve suya 2 – 3 adet karala­hana yaprağı konur, pişirilir, sonra süzülür. Bu su ile günde 3-4 defa gargara yapılır.
Udu Hindi kökleri toz haline getirildikten sonra bademcikler üze­rine üflenir. Ayrıca 100 udu Hindi konulduktan sonra kay­natılır. Normal sıcaklığa gelince gar­gara yapılır, ayrıca günde 3 – 4 fin­can içilir.
10 gr. papatya, 100 dakika kaynatılır. İçine limon kılarak günde 4 5 defa 4 daki­ka gargara yapılır.

20 gr. hatmi çiçeği yaprağı, 200 cc. suya atılarak beş dakika kısık alevde kaynatılır. Bu karışımla dört saatte bir, beş dakika gargara yapılır.Erik yapraklan lapa haline gele­ne kadar suda kaynatılır, sonra bo­ğaza sanlır. Bir kısım yaprak da suda kaynatılır, sonra süzülür, bu suyla da gargara yapılır.* Kaynamakta olan 100 cc. suya, 10 gr. nar kabuğu ve çiçeği konula­rak, beş dakika kadar kaynatılır. Günde 3 – 4 defa gargara yapılır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web