25 Temmuz 2010 Pazar

Apış Arası

Apış Arası — Vagina girişiyle, büyük abdestin çıkış deliği olan anus arasındaki bölüme apış arası adı ve­rilir. Hiçbir zaman ne apış arası ne de anus, birer cinsel organ değildir. Bununla birlikte kadının cinsel hayatında önemli rol oynarlar. Bazı kadınlarda anus elle dokunma­ya karşı çok duyarlıdır. Bu duruma erkeklerde daha sey­rek rastlanır. Anusun bu duyarlılığının yalnızca homosek­süel ilişkilerde, yani normal dışı cinsel temas şekillerinde rol oynadığını savunan yaygın fikir doğru değildir. Her iki sekste de, anusun uyarılmalarından etkilenen kişilerin sa­yısı düşünüldüğünden daha çoktur. Bazı kadınlar cin­sel coşkunluğun en yüksek düzeyine ancak anus bölgesi­nin uyarılmasıyla erişebilir. Bu belki de, anus bölgesinin kas ve sinirlerle üreme sistemine sıkıca bağlanmış olma­sıyla açıklanabilir. Yoksa burada bir cinsel sapıklık sözkonusu değildir.
Apış arası doğum sırasında önemli bir görevi böylelikle yerine getirmektedir. Çocuk başının geçtiği sırada bu bölge çok genişler ve yırtılabilir. Bu, apış arası yırtığı adıyla bilinir. Bütün vakaların üçte birinde doğum hekiminin ya da ebe­nin suçu olmadan ortaya çıkabilir. Yırtıktan sonra her zaman vagina ağzında bir genişleme meydana gelmekte ve açılan gedikten rahim ve vajinanın iç kısımları, yu­karıdan barsaklarm yaptığı basınçla dışarı doğru itilmek­tedir. Yeni olmuş bir apış arası yırtığında küçük bir di­kiş koymak zorunludur ve çoğu zaman da yeterlidir. Dikiş konmadığında er ya da geç, kadında vajina düşmesi ya da genişlemesi görülecek, bunlar da kadının hem kişisel sağlığını, hem de evlilik hayatını zarara sokacak­tır. Eski bir apış arası yırtığında, bir de aşağı doğru inme söz konusuysa, yapılacak olan düzeltici ameliyat da o de­rece güç ve önemli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web