27 Temmuz 2010 Salı

Çocuklarda Diş Çıkarma

Çocuklar diş çıkarırken huysuzla­şır, hafif ateş ve ishal olabilir. Ayrıca diş etleri kaşınır.

Tedavisi:
* Kaşıntıyı gidermek İçin, diş etle­ri sirkeli su ile hafifçe ovulur. Ateşini düşürmek için sirke – limon karışımı ile alın ve eklemler ovulur. Günde 2 – 3 defa bir çay kaşığı balık yağı İçirilir. Çekirdeği çıkarılmış hurma, temiz bir tülbende sarılır ve çocuğa emdirilir.

Diş Çıkartan Bir Bebeğe Nasıl Yardımcı Olunur?

Bebeğinizde diş çıkarmanın belirtisi olarak şunları görebilirsiniz: Çok fazla salya akıtma, fazla salya yutmadan dolayı tükürüklü bir öksürük, bağırsak bozukluğu, hafif ateş ve dişlerini kaşımak için her şeyi ağzına götürüp çiğnemesi. Diş çıkartmak ishal, kusma, ateş yük­selmesi gibi ağır hastalıklarada sebep olmaz.

Çocuğunuzda bu tür belirtiler görüyorsanız, bunları diş çıkarmaya yormayıp, hemen dok­tora baş vurmanız gerekir.
İlk dişler pek sorun yaratmaz, fakat arka dişler, özellikle köpek dişleri çocuğunuzda epey mızmızlığa yol açabilir.

Yardımcı olmak için şunları deneyebilirsiniz:

♦ Serin parmağınızla diş etlerini ovalayın.

♦ Serin bir diş kaşıma halkası verin (buzluğa koymamak şartıyla buz dolabında soğutabilirsiniz).

♦ Çiğnemesi için havuç gibi sert yiyecekler verin.

♦ Sık sık olmamak şartıyla çok ağrılı olduğu zaman, özellikle de gece yatarken, diş çıkartma jellerinden sürebilirsiniz.

♦ Her bulduğu şeyi ağzına götürmek isteyeceğinden, oyuncak­larında ve çevresinde, sivri çıkıntıların olup olmadığını kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web