25 Temmuz 2010 Pazar

Ev Dekorasyonu Fikirleri Ev Dekorasyon Modası


Evinizin dekorasyonunda değişiklik yamak ve biraz da stil katmak istiyorsanız, bunu bütçenizi fazla zorlamadan da yapabilirsiniz. Sıcak bir kır evi dekoru yaratmak istiyorsanız, koltukların kumaşını değiştirmek yerine, üzerine renkli minderler veya kılıflar dikerek aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Perde seçiminde o kadar çok alternatif var ki, insan hangisini seçeceğini şaşırabiliyor. Bunun için, öncelikle perdenin rengine karar verin. Bunun için, mobilyalarınızın rengine uygun, tamamlayacak perdeleri seçmelisiniz. Mobilyalarla beraber duvar ve zemin rengini de hesaba katarsanız, evinizi iki ayrı mekan gibi göze batmaktan kurtarmış olursunuz. Sonraki adım, modelini seçmek. Model seçiminde sadece görüntüsüne değil, kullanım kolaylığına da dikkat edin.

Dekorasyonun en önemli kısımlarından birisi aydınlatmadır. Aydınlatma, mobilyaları ortaya çıkarıp, vurgulamalıdır. Aydınlatma tercihleriyle, evde farklı atmosferler yaratabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinizle ilgilidir. Bazıları loş atmosferleri sever, bazıları aydınlıktan hoşlanır. İstenilen atmosferi yakalayabilmek için ışığın şiddetini ayarlayabilir, ışık kaynağını gizleyebilir ya da ortada bırakarak farklı atmosferler yaratabilirsiniz.

Mutfaklar evlerin önemli ve son dönemde metrajı giderek artan, yaşam alanı haline gelen bölümüdür. Kadınlar, zamanının büyük kısmını mutfakta geçirir. Bu yüzden, mutfağı en verimli ve fonksiyonel şekliyle kullanmak önem kazanmaktadır. Mutfaklar için farklı, alternatifli modüler ve aksesuarlı mobilyalar bulunmaktadır. Bu aksesuarlar ve modüller sayesinde, mutfağın fiziki yapısına göre farklı tasarımlar yapılarak mutfağın etkin, işlevsel ve ergonomik olarak kullanılması sağlanmaktadır.

Hayatın tek bir yönü olmadığı gibi, artık evlerimizin de tek bir tarzı yok. Farklı akımlar, farklı objelerle hayatımıza girmiş durumda. Örneğin, antika bir obje, country tarzın içinde minimal deri köşe takımıyla çok güzel durabiliyor. İster geleneksel, ister ahşap, ister metalik aynalı ürünler kullanılsın, önemli olan sizi yansıtan ve yaşamayı düşlediğiniz, rahat ettiğiniz bir ortam yaratmak. Bugün artık mekanları anlamlı kılan, zevki işlevsellikle birleştirebilmek. Maskülen, sofistike, şık, romantik, doğal… İster tek tek, istenirse iç içe, bunların hepsi aslında kendimizi nerede ve nasıl hissetmek istediğimizle ilgilidir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web