25 Temmuz 2010 Pazar

Ecza Dolabı


Hekim ya da sağlık görevlilerinin yerini tutmasa bile her evde bir ilaç dolabı bulunmalıdır. Amaç, değişik zamanlarda alınan ilaçları bir arada bulundurmak, ufak rahatsızlıklarla, yara,bereler için ilk yardımı sağlamaktır. Çeşitli hastalıklar için alınan ilaçların evin orasına burasına dağılmasını ilaç dolabı önler. Çocuklarda zehirlenmelerin önüne geçilir. Bir ilaç dolabında bulunması gereken ilaçların sayısı oldukça çoktur. Ancak ihtiyacı karşılayabileceklerin bulunmasında yarar vardır. Bu arada dolabın sık sık düzenlenerek zamanı geçmiş, kullanılması gereksiz ilaçların gözden geçirilmesi unutulmamalıdır.

İlaç dolabı evin en serin ve çocukların ulaşamıyacağı bir yere konmalı, her zaman kilitli olmalıdır. Dolap içerisinde bulunan bölmelerde yerleştirme belli bir düzenle yapılırsa istenilen ilaç ve gereçler kolayca bulunur. Düzenlemenin şöyle yapılmasında yarar vardır: İlk yardım gereçleri;

Ecza Dolabı

Pamuk, sargı bezleri, makas, flaster, çengelli iğne, termometre, enjektör takımı, tentürdiyot, oksijenli su, amonyak ve alkol. Antibiyotikler; Hekimin verdiği, çeşitli ilaçlar kutu ve kullanma şekli yazılarıyla birlikte bir bölüme de yerleştirilir.

Ağrı kesiciler, Ateş düşürücüler; Vücudun dış bölümü için uygulanabilecek ve hekimin verdiği ilaçlar bu bölüme konur,

içeri için kullanılacak ilaçlar; Nerede ve ne şekilde kullanılabileceği bilinen ve çoğunlukla hekimin önerdiği ilaçlar bu bölümde bulunur.

Çeşitli ilaçlar ; Bazı hastalıklar için kullanılmış ancak süresi dolmamış ilaçlar bu bölümde saklanır.

Ayrıca her ilaç dolabında reçete, hekim adres ve lelefon numaraları ile hasta için yapılacak uygulamaların not edileceği bir defterin konulmasına yarar bir göz ya da yerin bulunması gereklidir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web