25 Temmuz 2010 Pazar

Terleme


Terleme
İnsan sıcakta terler. Sıcağın dışında, patalojik sebepler, kalp, dolaşım bozuk­lukları, nörovejetatif rahatsızlıklar da insanı terletir. Ayrıca, ter bezlerinin aşı­rı çalışması ve aşın heyecanlar da terle­meye sebep olur. Bütün bunların yanısıra fazla bedenî güç sarfetmekten de ter­lenir. Terlemeyi önlemenin kesin yolları yoktur.Ancak,banyo, duş sürekli deodorant kullanmak problemi bir süre için de olsa çözümler. Aslında terlemek son derece sağlıklı bir şeydir. Organizma, toksinleri terle birlikte dışarı atar.


Ter vücuttan çıktığı anda kokusuz­dur. Havanın oksijeni ve cild yüzeyinde­ki bakterilerle temasa gelince o sevim­siz, itici kokuyu alır.
Ter kokusundan kurtulmak için, sıcak bir banyo veya duş gibisi yoktur. Cild gözeneklerinde tıkanmış yağların çözül­mesini kolaylaştırır zira. Deodorantlarsa ter kokusunu önlemekte en büyük yardımcılarınızdandır. Ayrıca, terle ıs­lanmış çamaşırlarınızı, giyim eşyaları­nızı yıkamadan tekrar giymeyin. Banyo­dan çıkıp giyseniz bile kumaşta kuruyan terin kokusu gün boyunca yoğun bir ter kokusu içinde gezmekten kurtaramaz sizi.
“Kokusuz, ya da hafif kokulu deodo­rantları tercih edin. Piyasada, sıvı krem, çubuk ve sprey şeklinde olmak üzere çe­şit çeşit deodorantlar vardır. Deodorant sıkılmadan önce, sıkılacak yer iyice yı­kanıp kurulanmalıdır.
Sinirsel olarak terleyen bir insan, ter­leyen bölgeyi sabah akşam günde iki de­fa sıcak ve soğuk suyla yıkamalıdır. Si­nir sisteminin düzene girmesiyle, ter bezleri daha az çalışacak, daha az ter salgılayacaktır

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web