Terleme
İnsan sıcakta terler. Sıcağın dışında, patalojik sebepler, kalp, dolaşım bozuklukları, nörovejetatif rahatsızlıklar da insanı terletir. Ayrıca, ter bezlerinin aşırı çalışması ve aşın heyecanlar da terlemeye sebep olur. Bütün bunların yanısıra fazla bedenî güç sarfetmekten de terlenir. Terlemeyi önlemenin kesin yolları yoktur.Ancak,banyo, duş sürekli deodorant kullanmak problemi bir süre için de olsa çözümler. Aslında terlemek son derece sağlıklı bir şeydir. Organizma, toksinleri terle birlikte dışarı atar.
Ter vücuttan çıktığı anda kokusuzdur. Havanın oksijeni ve cild yüzeyindeki bakterilerle temasa gelince o sevimsiz, itici kokuyu alır.
Ter kokusundan kurtulmak için, sıcak bir banyo veya duş gibisi yoktur. Cild gözeneklerinde tıkanmış yağların çözülmesini kolaylaştırır zira. Deodorantlarsa ter kokusunu önlemekte en büyük yardımcılarınızdandır. Ayrıca, terle ıslanmış çamaşırlarınızı, giyim eşyalarınızı yıkamadan tekrar giymeyin. Banyodan çıkıp giyseniz bile kumaşta kuruyan terin kokusu gün boyunca yoğun bir ter kokusu içinde gezmekten kurtaramaz sizi.
“Kokusuz, ya da hafif kokulu deodorantları tercih edin. Piyasada, sıvı krem, çubuk ve sprey şeklinde olmak üzere çeşit çeşit deodorantlar vardır. Deodorant sıkılmadan önce, sıkılacak yer iyice yıkanıp kurulanmalıdır.
Sinirsel olarak terleyen bir insan, terleyen bölgeyi sabah akşam günde iki defa sıcak ve soğuk suyla yıkamalıdır. Sinir sisteminin düzene girmesiyle, ter bezleri daha az çalışacak, daha az ter salgılayacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder