16 Mayıs 2011 Pazartesi

Makattan Kan gelmesi(Rektal Kanama)


Rektal kanama genelde tuvalet kağında veya dışkıda parlak kırmızı renginde kan ile kendini belli eder. Büyük abdestinizdeki koyu kırmızı rektal kanamanın en çok görüldüğü belirtidir. Rektal kanamasının en büyük nedeni basur memesi ismi verilen hemoroid. Makatta hemoroid ağrı ve damarların büyümesine neden olur. Hamileler ve büyük abdest yapan kişilerin zorlanarak yapmasının sebebi budur. Bu ağrı çok kısa sürede geçebilir, buna yönelik tedavi yöntemleride vardır. Yani ağrı yaşamadanda tedavi sayesinde ağrıları sonlandırabilirsiniz. Eğer ağrılar ve kanamalar çoksa hekime başvurmanız gerekmekte. Uzmanlar bu yönde ameliyatın çok düşük olduğunu söylüyor.

Enfeksiyonlu ishal: Bunun nedeni yiyecekler olabilir. Tarihi geçmiş ve bozuk yiyecekler sizi aniden ishal yapabilir ve mide bulantısı, baş ağrısı, karın ağrılarına yol açar. Yiyecekleri dikkatli bir şekilde tüketmekte yarar var.

Kolorektal kanser: 50 yaş üzeri kişilerde görülür. Bu yaş grubunda dışkı siyah ve koyu olur. Belirtileri:

İshal
Kabızlık
Büyük abdestde kanama
İnce dışkı
Katı dışkı
Karın ağrısı
Gaz
Kilo
Kramp

Tedavi

Uzmanlar tedavi olarak bolbol su içilmesini ve lifi yüksek yiyecekler yenmesini söylemktedir. Meyve ve sebzeleri bol bol tüketin. Egzersiz yapın.kaynak:saglikvesifa.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web