16 Mayıs 2011 Pazartesi

Cilt Kanseri

Uyarıcı Belirtilen Düzensiz sınırları olan küçük bir lezyon (yara, bere) ve vücutta veya kol ve bacaklarda kırmızı, beyaz, mavi veya mavi-siyah lekeler; cildin herhangi bir yerinde rengi inci beyazından siyaha kadar değişen yumru veya lezyonlar; avuç içi, ayak tabanı, el ve ayak parmaklarının uç kısımlarında koyu renkli lezyonlar; güneşe maruz kalmış cilt üzerinde daha koyu renkli beneklerle birlikte geniş kah-verengimsi lekeler; cildin herhangi bir yerinde kırmızımsı mor lekeler; ayak parmakları veya bacakta mor-kahverengi veya koyu mavi no-düller; yüz, kulak veya boyunda inci gibi veya mumlu gibi yumru veya şişler-, göğüs veya sırtta düz, ten rengi veya kahverengi yara izine benzer lezyonlar; yüz, kulaklar, boyun, eller veya kollarda pullu veya kabukla kaplı yüzeyi olan düz lezyon veya kırmızı nodul; herhangi bir bende görülen değişiklik veya iyileşmeyen bir yara.

Cilt Kanseri Önlenebilirmi?

Cilt kanseri önlenebilir. Kanseri önlemek için çok erken teşhis gerekiyor. Cilt kanserinde en büyük belirtli burundaki kızarıklık, vücutta kızarmalardır. Hastalığı geçiren kişi bu kızarmaları önemser ve bir hekime başvurursa, kanseri önlemek mümkün. Yapılan araştırmalar sonucu cilt kanseri riski 40 yaş sonrası için. Yani 40 yaşından itibaren vücutta çıkacak herhangi bir izi önemsemelisiniz.

Cilt Kanseri Belirtileri

Burunda kızarma
Kaşıntı
İğne batması

Günümüz de cilt kanserini tedavi etmek basit bir operasyon ile mümkün. Ancak erken tedavi çok önemli ve geç kalınmış kanserlerde ölüm riski bile vardır. Kanserin belirtilerini önemseyerek 40 yaşından sonra bunları yaşayan kimselerin başvuracağı dal: Plastik Cerrahtır. Bu belirtilerde uzun süre yani birkaç hafta süren kaşıntı, burun kızarması kanser olmanız yönünde belirtilerdir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web