25 Temmuz 2010 Pazar

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmanın Yolları


Aşırı tüylenme, soya çekimden, hormonal düzensizliklerden ileri gelebilir. Hormon düzensizliği halinde mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Kimi za­man gereksiz tüyleri yok etmede kulla­nılan araçlar, sözgelimi jilet de bunları daha sertleştirip güçlendirir. Tüyler, yumuşak kısa ve koyu renkse sadece sarartmak yeterli olur. Sarartma istemi için madeni olmayan bir kapta ok­sijenli su ve magnezyum karbonatı ka­rıştırıp, koyu bir bulamaç haline getirin.

Cildi korumak için, sarartacağınız böl­geye önce ince bir tabaka krem sürün. Ardından da hazırladığınız oksijenli ka­rışımı sürün. Yaklaşık 4-5 dakika sonra ya da en ufak bir kaşıntı duyar duymaz soğuk suyla yıkayın. Yerine de normal! bir krem sürün. Tüylerin sert ve koyu ol­ması halinde ise (koltuk altı, bacak vb sarartma yeterli olmaz. Ağda, tüy dökü­cü kremler, jilet, elektrikli epilasyon gi­bi çeşitli yollardan biriyle bu tüylerden kurtulmak gerekir.asiri-tuylenme

AĞDAİster bir güzellik enstitüsünde yaptı­rın, ister evde kendiniz hazırlayın. İster­seniz hazır olarak alın. Ağda bütün zor­luklarına rağmen tüylerden kurtulma­nın en etkili yoludur, ««e bir ay süreyle rahatlık kazandıracak olan bu usul, ba­caklarınız, koltuk altlarınız için en uy­gun olanıdır.
Ağda tüyleri, kökünden koparır. Bu işlem sırasında biraz canınız yanar; ama hiç olmazsa uzun süre rahat edersiniz. Ayrıca düzenli olarak ağda yaptırdığı­nızda tüyler zamanla incelir, güçsüzleşir, renkleri açılır ve azalmaya başlarlar. Ağda uyguladığınız kısımları işiniz bi­tince yıkayıp kurulayın. Sonra limon ko­lonyası ve alkolle dezenfekte edin. Ve nemlendirici bir kremle cildinizi rahatla­tın.ağda
TÜY DÖKÜCÜ KREMLER

Kullanılması kolay olduğu gibi deriyi de yumuşak tuttukları için pek çoğumuz bu kremleri tercih ederiz. Oysa yüzeyde­ki tüyleri döktüklerinden aym işlemi en geç 1 hafta sonra tekrarlamak gereke­cektir. Kimi zaman, özellikle ince cildli kişilerde cildi de tahriş edebilir.
traş makinaları
TIRAŞ MAKİNESİ

Mutlaka en kolay, en hızlı epilasyon şeklidir. Ancak bu işlemin en azından haftada bir tekrarlanması gerekir. Çün­kü tüyler jiletle ancak yüzeysel olarak kesildiğinden çabucak uzar.
Tüylerin jiletle çoğaldığı görüşü doğ­ru değildir. Çünkü tüy folikullerinin miktarlarım değiştirmek imkânsızdır. Ancak jilet tüyleri yatay olarak kesti­ğinden uzayan tüyün eskiye nazaran kalınlaştığı, sertleştiği görülür. Makinenin cildinizde kolay hareket etmesi, kayma­sı için, cildinizi önce sabunlamaksınız. Ancak, özellikle jilet yeniyse, makineyi bastîrmamaya dikkat edin. Sabun ya da köpük kurursa cildinizi yeniden nemlendirmelisiniz.
epilasyon
ELEKTRİKLE EPİLASYON
Güzellik ya da özel epilasyon enstitü­lerinde uygulanan bu usul, tüylerin ta­mamen yok olması açısından çok etkili­dir. Ancak uzun zaman alır ve biraz masrafladır. İşlem bir uzman tarafın­dan, ucunda çok ince bir iğne bulunan özel bir aletle gerçekleştirilir. Bu ince iğ­neden geçen çok düşük voltajdaki elekt­rik tüy kökünü tamamen yok eder. Pek az acı duyulur ve usta biri tarafından yapılırsa hiç iz de kalmaz. Uzman iyi se­çildiği takdirde herhangi bir tehlike söz konusu değildir.
Tüylerin tamamen yok ediİLiesi için ge­rekli süre, tüylerin yerlerine ve kalınlıkları­na bağladır. Epilasyon fiyatları saat üze­rinden hesaplanır ve vücudun muhtelif yer­lerinde, tüylerin durumuna göre değişiklik gösterir.
Cildin özellikle ince olduğu yerler, da­marlara yakın bölgeler, sivUce,çürük, yara gibi cildin zarar görmüş dokuları diğer bölgelere nazaran daha duyarlıdır şunlara ve metabolik denilen bazı hastalık­larda (şeker, varis vb) uzmanın tavsiyesi­ne göre elektrikle epilasyon uygulaması sı­nırlanabilir veya uygulanmayabilir.

Ancak hangi epilasyon şeklini seçerseniz seçin sonunda cildiniz mutlaka tahriş ola­caktır. Bu yüzden suyla yıkandıktan sonra (elektrikle epilasyon uyguladığınızda 3 gün hiç su sürülmez) yumuşatıcı bir krem sürmeyi ihmal etmeyin. Koltuk altlarınıza, tüyleri temizlemenizin hemen ardından de­odorant sürmeyin: Alerji ve kızarıklıklara yol açabilirsiniz. Ben ve etbenlerinin üze­rindeki tüyleri kesinlikle koparmayın. Bun­ları makasla kesmeniz yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web