25 Temmuz 2010 Pazar

Bebek Sebzeleri


BEBEK SEBZELERİ

Sebzeler besin değerleri fazla, lezzetli ve ekonomik oldukları için mümkün olduğu kadar taze kullanılmalıdır. Donmuş sebzeler gıda bakımından taze sebzelere en yakın olanlardır.


Konserve sebzeler fazla gıdalı olmasalar bile, pişmiş oldukları ve sadece püre işlemi kaldığı için kullanışlıdırlar. Mümkünse konservenin suyunu atmamak gerekir. Çünkü, suyu faydalı besin öğeleri içerir.

Temel Sebze Pişirme Yöntemleri

Pancar, havuç, yer elması, bezelye, yeşil fasulye ve patatesleri aşağıdaki metodlarla pişirebilirsiniz.

Su Metodu: Çabuk pişirmek veya dondurmak için kabuklarını soyup parçalara ayırın.

20 dakika, içinde 3 ila 6 santim su olan bir kapta pişirin, portakal suyu veya pişirdiğiniz suyla püre haline getirin.

Buhar Metodu: Çabuk pişirmek veya dondurmak için kabuklarını soyup, parçalara ayırın. Yumuşayıncaya kadar kaynayan suyun buharına tutup, pişirdiğiniz suyu kullanarak püre haline getirin.

Mikrodalga Metodu: Bir veya birkaç sebzeyi püre haline getirip dondurabilirsiniz. Temizlenmiş sebzeleri fırına dayanıklı bir tepside, biraz su ile yumuşayana kadar pişirin. Patatesleri fırına koymadan birkaç yerinden delin. Patates çoğunlukla 3-5 dakikada pişer.

Fırında Pişmiş Yer Elması ve Elma

3/4 ölçek pişmiş yer elması

1 ölçek elma sosu veya elma

1/4 ölçek sıvı (süt, süt tozu veya su)

Fırını ısıtın. Elmaları soyup, çekirdeğini çıkartıp parçalara ayırın. Yer elmaları ile elmaları karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üstüne sıvınızı ekleyip, üzerini örtün ve yarım saat pişirdikten sonra ezip püre haline getirin.

Sebze Çorbası

1/4 bardak ezilmiş sebze

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

1 yemek kaşığı un

1/4 bardak su veya etsuyu

Hepsini ısınana kadar bir kapta karıştırın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web