25 Temmuz 2010 Pazar

Bebek Meyveleri


BEBEK MEYVELERİ

Bebeğiniz 6 veya 7 aylık olana kadar bütün taze meyveler, muz hariç, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilmelidir.

Kendi suyu ile konserve işlemi yapılan konserve meyvelerinin, püre haline getirilerek servis yapılması çok kolaydır. Ancak, bu konserveler şeker şurubu ile yapılmışsa, meyveleri püre yapmadan evvel iyice yıkamak gerekir.


Muzlar

Orta boy benekli, kabuklu bir muz alın. İkiye bölün, kullanmak üzere yarısının kabuklarını soyun, kabuklu olan öbür yarısını iki gün içinde kullanmak üzere buz dolabına kaldırın.

Yarım muzu çatal veya blender’da iyice ezin, muz ne kadar olgun olursa o kadar kolay hazmedilir. Olgun muzları soyup orta boy porsiyonlar halinde dondurup saklıyabilirsiniz. Ancak, bunları dolaptan çıkardıktan sonra bir seferde ve hemen kullanmalısınız.

Emeklemekte olan bebeğinize muzu kaşıkla, her seferinde bir ısırımlık verebilirsiniz.

Diğer Meyveler

Elmalar, şeftaliler, armutlar, erikler ve kayısılar aşağıda anlatılan şekillerde hazırlanabilirler.

Su metodu: Meyveyi yıkayın, kabuklarını soyun, ufak parçalara kesin. Bir bardak meyveye 1/4 bardak kaynamış su ilave edin. İyice yumuşayana kadar (on veya yirmi dakika) kaynatın.

Şeker ilave etmeyin, bebekler meyvenin doğal tadını severler. Püre haline getirip o gün kullanacağınız kadarını buz dolabına, geri kalanını derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Buhar metodu: Meyveyi iyice yıkayın, kabuğunu soyun, 10-20 dakika buharda pişirin. Soğutun. Çekirdeklerini çıkartıp, püre haline getirin. O gün kullanacağınız kadarını buz dolabına, geri kalanını derin dondurucuya koyun.

Mikrodalga metodu: Bir adet meyveyi yıkayın, çekirdeğini çıkartın, dibinde 2-3 çay kaşığı su olan bir bardağa koyup, 1 veya 2 dakika meyve yumuşayana kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra kabuğunu soyup, püre haline getirin.

Aşağıdaki meyve karışımları bebekleriniz için hem faydalı hem de değişik lezzetlidir.

Tropikal Karışım:

1/2 Olgun avokado, ezilmiş veya püre halinde

1/2 Olgun muz, ezilmiş veya püre halinde

1/4 Köy peyniri veya yoğurt

Yukarıdakilerin hepsini iyice karıştırın

Köy peynirli meyve:

1/2 ölçek köy peyniri

1/2 ölçek taze meyve, (çiğ veya pişmiş

4 veya 6 çorba kaşığı portakal suyu

Çabucak blender’dan geçirip, soğuk olarak servis yapın.

Yukarıdaki tarifler bebeğinizin bir öğün yemeğinin yerini tutar.

Evde Yapılmış Meyve Jelatini

Bir tabaka jelatini 1/4 bardak ılık suda eritin. İçine bir bardak meyve püresi ilave edip dondurun.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web