
BEBEK MEYVELERİ
Bebeğiniz 6 veya 7 aylık olana kadar bütün taze meyveler, muz hariç, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilmelidir.
Kendi suyu ile konserve işlemi yapılan konserve meyvelerinin, püre haline getirilerek servis yapılması çok kolaydır. Ancak, bu konserveler şeker şurubu ile yapılmışsa, meyveleri püre yapmadan evvel iyice yıkamak gerekir.
Muzlar
Orta boy benekli, kabuklu bir muz alın. İkiye bölün, kullanmak üzere yarısının kabuklarını soyun, kabuklu olan öbür yarısını iki gün içinde kullanmak üzere buz dolabına kaldırın.
Yarım muzu çatal veya blender’da iyice ezin, muz ne kadar olgun olursa o kadar kolay hazmedilir. Olgun muzları soyup orta boy porsiyonlar halinde dondurup saklıyabilirsiniz. Ancak, bunları dolaptan çıkardıktan sonra bir seferde ve hemen kullanmalısınız.
Emeklemekte olan bebeğinize muzu kaşıkla, her seferinde bir ısırımlık verebilirsiniz.
Diğer Meyveler
Elmalar, şeftaliler, armutlar, erikler ve kayısılar aşağıda anlatılan şekillerde hazırlanabilirler.
Su metodu: Meyveyi yıkayın, kabuklarını soyun, ufak parçalara kesin. Bir bardak meyveye 1/4 bardak kaynamış su ilave edin. İyice yumuşayana kadar (on veya yirmi dakika) kaynatın.
Şeker ilave etmeyin, bebekler meyvenin doğal tadını severler. Püre haline getirip o gün kullanacağınız kadarını buz dolabına, geri kalanını derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Buhar metodu: Meyveyi iyice yıkayın, kabuğunu soyun, 10-20 dakika buharda pişirin. Soğutun. Çekirdeklerini çıkartıp, püre haline getirin. O gün kullanacağınız kadarını buz dolabına, geri kalanını derin dondurucuya koyun.
Mikrodalga metodu: Bir adet meyveyi yıkayın, çekirdeğini çıkartın, dibinde 2-3 çay kaşığı su olan bir bardağa koyup, 1 veya 2 dakika meyve yumuşayana kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra kabuğunu soyup, püre haline getirin.
Aşağıdaki meyve karışımları bebekleriniz için hem faydalı hem de değişik lezzetlidir.
Tropikal Karışım:
1/2 Olgun avokado, ezilmiş veya püre halinde
1/2 Olgun muz, ezilmiş veya püre halinde
1/4 Köy peyniri veya yoğurt
Yukarıdakilerin hepsini iyice karıştırın
Köy peynirli meyve:
1/2 ölçek köy peyniri
1/2 ölçek taze meyve, (çiğ veya pişmiş
4 veya 6 çorba kaşığı portakal suyu
Çabucak blender’dan geçirip, soğuk olarak servis yapın.

Evde Yapılmış Meyve Jelatini
Bir tabaka jelatini 1/4 bardak ılık suda eritin. İçine bir bardak meyve püresi ilave edip dondurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder