25 Temmuz 2010 Pazar

Bebek Mamasını Dondurma ve Saklama Yöntemleri


DONDURMA YÖNTEMLERİ

Bebeğinizin bir defadan fazla yiyeceği kadar mama yaparsanız kalan kısmı emniyetli bir şekilde saklamak zorundasınız. Kendi yaptığınız besinleri dondurarak hazır mamaların çeşitlerine, yeterliliğine erişebilirsiniz. Mamaları fazla yaparak dondurduğunuz zaman hem elinizin altında bir stok bulunacak, hem de aç bir bebeğe mama hazırlamak için telaşa kapılmayacaksınız.


Bebeğinizin mamasını bir öğünlük dondurup büyüdükçe miktarı arttırabilirsiniz. Yemekten önce mamayı dolaptan çıkartıp, benmari usulü veya mikrodalga fırında ısıtın. Size öyle gelmese de bebeğinizin soğuk süt veya mamayı kabul edeceğini bilin. Tad alma duyuları tam olarak gelişmediğinden size ılık gelen bir besin onlara sıcak gelebilir. Bebek mamalarını iki türlü dondurabilirsiniz.

Püre halindeki mamayı buz kabı şeklinde bir plastik tepsiye boşaltıp hemen dondurun. Küp halindeki donmuş mamaları plastik buz torbalarına koyup tarih ve içeriklerini etiketleyin. Küp şeklindeki mamaları iki aya kadar saklayabilirsiniz.

Püre halindeki öğünlük mamaları kaşıkla folyo kağıtlara sarıp dondurup, plastik buz torbalarına koyun. İçeriğini ve tarihini etiketleyin. Bunları da iki aya kadarda saklayabilirsiniz.

Her iki metod da kısa seyahatlerde çok elverişlidir. Bebeğinizin mamasını eve döndüğünüz zaman hazır bulacaksınız.

Besinler bebek kavanozlarında da dondurulabilir. Ancak, donmuş bir besinin genişleyeceğini düşünerek kavanozları hiçbir zaman tamamiyle doldurmayın. Proteinli gıdaları, hububat, meyve ve sebzeleri ayrı ayrı kaplarda dondurun.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web