25 Temmuz 2010 Pazar

Tekrar Kilo Alınırsa Ne Yapılmalı


Bir daha 14 günlük diyete gerek yoktur. 14 günlük diyetteki aşama 3 gün veya durumumu­za göre bir haftaya kadar uygulanmalı, sonra kar­bonhidratlar kısılarak devam edilmelidir. Yeni­den istediğimiz formu yakalayabiliriz. Kaldı ki (Sürekli kilomuzu takip ettiğimizde karbonhidratları azaltarak veya zaman içinde bunu artık Rahmin edip kendimizi buna göre ayarlayarak hiç kilo almadan yaşayabiliriz. Örnek, şekeri yüksek, Küm, incir, muz gibi meyveler yerine elma gibi şekeri az olanlar çoğunlukla tercih edilir. Haftada bir gün sütlü tatlı yemek, şekerli meşrubatlar ve çaylar­dan uzak durmak gibi konulara dikkat edilir.


Önceki sayfalarda ilk on dört günlük diyette neler yenileceğini tarif etmiştim. Ve çok sıkı ola­rak bu kurallara uymak gerektiğini, en ufak hata­nın diyeti bozacağını ifade etmiştim. Çok kısa olarak neden böyle oluyor sorusuna cevap ve bu diyetin mantığını yeniden hatırlatmak istiyorum. “Metabolizmamız, şu anki beslenme siste­minde aşırı karbonhidrat yükü altındadır. İlk 14 gün biz bunu tamamen keserek tekrar yağları yakmaya yöneltecek, hatta zorlayaca­ğız.
Diyetin asıl mantık ve işleyişi budur. Bu ne­denle de yiyeceklerin çok aşırıya kaçmadan, bi­razcık yağlı olması tercih edilmelidir. Bu meta­bolizmanın çabuk adaptasyonunu sağlar. Günü­müzde artık tabii besin neredeyse kalmadı. Özel­likle arıtılmış unlar, ekmekler, şekerler, çikolata­lar, tatlılar yetmez gibi şimdi bir de son moda olarak “fast food” denen hamburgerler, çiğ köfte­ler, dürümler, pastalar, pilavlar çıktı. Gerçekten bazen insan dayanamıyor. Ama sağlıktan olma­mak için önce biraz sabredelim, sonra ileride de­ğineceğim gibi her şeyden ölçülü olarak yiyece­ğiz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web