9 Mayıs 2009 Cumartesi

İşte Size Ceviz Macunu

• 40 adet yeşil ceviz
• 1 kg şeker
• 1-2 limon
• karanfil
• 1 avuç kireç
• 7 bardak su

- Cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletilir.
- 3. gün şiş yardımıyla delinir.
- Son gün bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir.
- Yıkanan cevizler tencereye konulur ve üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir.
- Cevizler yumuşayıp, şişten düşünceye kadar kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır.
- Ayrı bir tencerede 1 kg şeker ve 7 bardak su karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir; 6-8 saat bekletilir.
- 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 6-8 saat bekletilir, tekrar kaynatılır.
- Bu işlem en az 4 defa tekrarlanır.
- Son kaynamada içine ½ limon suyu ve karanfil ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web