23 Mayıs 2009 Cumartesi

Detoks yapmanın sağlık açısından sakıncaları var mı

Detoksun hiçbir yan etkisi yok. Sindirim sistemini durdurma olayı bizim her zaman yaşadığımız bir şey. Mesela hasta olduğumuz zaman hiçbir zaman ağır yiyecekler kebap vs yemezsiniz, çorba gibi hafif yemekler yersiniz, bitki çayları içersiniz. Yani sindirimimizi azaltarak vücudumuzun kendi kendine bişey yapmasını sağlarız. İşte detoksta kişiye her hangi bir şey yapmaz, kişinin vücudunun kendi kendine toksinlerden arınması için bir alan açıyor.

Zaten bütün dinlerde, bütün kültürlerde zaten detoks var. Bir bakıma oruç en güzel detokstur. Detoksun hiçbir şekilde yan etkisi yok. Sadece belli insanlar, mesela hamileler, emziren anneler son 6 ay içinde ciddi bir ameliyat geçirmiş kişilerin yapmasını uzmanlar pek tavsiye etmezler. Bunun dışında herkesin yapabileceği hiçbir yan etkisi olmayan bir şeydir detoks.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web