21 Mayıs 2009 Perşembe

Yaza selülitsiz girin..

Selülitleriniz yüzünden moralinizi bozmak yerine, bir an önce harekete geçin! Yazın kumsalda sere serpe güneşlenmek istiyorsanız, önerilerimize kulak verin.
Selülit, güzelliğimizin en büyük baş belalarından biri. İşin en tatsız yanı, baş edilmesi oldukça zor bir problem olması. Çünkü, selülit fazla kiloyla doğrudan ilgili olmadığı gibi, tüm zayıflama rejimlerine karşı da direnç taşıyor. Ayrıca özel bir tedavi gerektiriyor, kendi kendine maalesef geçmiyor. İşte böylesi inatçı bir düşmanla savaşmanın en etkili iki yöntemi ise tempolu yürüme ve yüzme. Bu sporların yanında size önerdiklerimizi de yaparsanız, kısa sürede vücudunuzla gurur bile duyabilirsiniz.
Sıcak-soğuk duş alın
Sıcak suyla başlayıp, soğuk suyla biten bir duşun en büyük faydası dolaşımı hızlandırmasıdır. Bunu her sabah yaparsanız, dokularınız da sıkılaşır. Kalça ve bacaklarınızdaki sorunlu bölgelere sırasıyla 3 kez sıcak, 3 kez de soğuk duş uygulayın. Hep sıcakla başlayın, buz gibi soğuk suyla bitirin.
Her gün masaj yapın
Vücudunuzdaki ödemi atmak için tırtıklı bir selülit fırçası ile problemli bölgelere her gün masaj yapın. Bu, cildi besler ve düzgünleştirir. Selülit tedavisinde spordan sonra en önemli yeri masaj alır.
Buz küpleriyle ovun
Ciltteki kan dolaşımını hızlandırmak için buz küpleri ile ovmak çabuk ve etkili bir yöntemdir. Buz küplerini bir havluya sarın ve selülitli bölgeleri sabah ve akşamları bununla ovun. Hep yukarıdan aşağıya doğru, buzlar eriyinceye kadar masaj yapın. Fakat varisiniz varsa eğer, bu yöntemi uygulamayın çünkü varislerinizi artırabilir.
Bronzlukla gizleyin
Biraz hile yapmanızda hiçbir sakınca yok. Hafif bronzlaşmış bir tende portakal kabuğu görünümü pek belli olmaz. Aynı anda hem sıkılaştıran, hem besleyen hem de bronzlaştıran vücut losyonlarını tercih edebilirsiniz
Peeling ile ön hazırlık
Haftada bir kez peeling yaparsanız, cildinizin anti-selülit kremlerini daha iyi emmesini sağlayabilirsiniz
Cildinizi içten sıkılaştırın
Yeşil çay ekstresi içerek veya fıstık çamı kabuğu özü alarak sıkılaştırıcı etkiyi içten de sağlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web