17 Mayıs 2009 Pazar

Ender Saraç Güzel Görünüm İçin Sağlıklı Uyku Şart

İyi ve doğru pozisyondaki uyku dolaşımı hızlandırır, strese karşı koruyucudur ayrıca selülit için de önemlidir. Çünkü dolaşımı bozan her yanlış selüliti olumsuz etkiler. Pek çok kişi nasıl yatması gerektiğini bilmez. Bu yazıyı iyi okuyun:İçinde ömrünüzün yaklaşık üçte birinin geçtiği uykuyla ilgili önemli ipuçları var:

Bir tarafta yatarak uyurken, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizden biri tıkanırken diğeri açılır. Solunum bu açık olan burun deliğinden yapılır. Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarım küreleri ve sempatik, parasempatik sinir sistemleri arasında da bir ilişki olduğu çalışmalarla gösterilmiştir.

*Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanır, sol burun deliği açılır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarım küresinin aktivitesi artar.

*Sağ beyin yarım küresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faliyetlerini attırmasını, kalp hızının yavaşlamasına tansiyon düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerinin yavaşlamasına neden olur. Dolayısıyla kalp daha az yorulur, uykuya dalmak daha kolaylaşır. Bu da dinlenmenin daha iyi olmasına sağlar.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web