31 Mayıs 2009 Pazar

1 günlük detoksta nasıl bir öğle yemeği yenebilir

Öğlen yemeği içinde ikiye ayıralım yemeği çiğnemeli ya da çiğnemesiz detoks diye. Eğer çiğneme yoksa ( sadece sebze meyve suları içmek, katı bir şey yememek ), sıvı alınacaksa güzel çorbalar. Yani güzel bir sebze çorbasından bol bol limitsiz içebilirsiniz. Kendiniz evde yapıyorsanız ya da yaptırıyorsanız çorbanın içine havuç koyabilirsiniz, kereviz koyabilirsiniz, ufak patatesler koyabilirsiniz, zencefil, maydanoz sapları, ıspanak kökleri koyabilirsiniz. Yani turfanda ne kadar sebze varsa bunları kaynatıp bunun suyunu içebilirsiniz.

Eğer çiğneyeceğim bir şey diyorsanız da yeşil yapraklılardan oluşmuş güzel büyük bir salata, içinde salatalıklar, domatesler, ıspanak, roka, maydanoz. Yani pişmemiş olarak sebzeleri üzerine bol zeytinyağını ve limon suyunu koyarak yiyebilirsiniz. İlla bu beni doyurmaz diyorsanız da kahverengi pirinci tavsiye ediyoruz. Kahverengi pirinci haşlayın, onu salatanın içine koyun, karıştırın. Salatanız o zaman sanki ılık bir yiyecek gibi size daha çok tatmin hissi verebilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web