18 Mayıs 2009 Pazartesi

Bağırsaklarımızı çalıştırmak için neler yapmalıyız

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için bağırsaklarımızın düzenli çalışması gerekiyor. Bağırsaklarımızın düzenli çalışmasa için yapmamız gereken bir kaç şey var.

İşte onlar:

Sabah kalktığımızda kahvaltı yapmadan aç karna ılık bir bardak suya yarım limon ve bir tatlı kaşığıbal katarak içmek.

Bir tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumunu bir bardak suya karıştırıp sabah ve akşam yemeklerden önce için. Eğer ishal durumu ile karşılaşırsanız bu karışımı sadece sabahları için.

Sabahları aç karnına yarım çay kaşığı dövülmüş tere tohumunu bir tatlı kaşığı balla karıştırarak yanında bir bardak su ile tüketirseniz kabızlık sorununuza yardımcı olur. Bu işleni üç gün boyunca tekrarlayın.

Eğer açlık hissi hişssediyorsanız kurutulmuş yada taze nane koklayın. Bu açlık hissinizin yatışmasına yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web