28 Mayıs 2009 Perşembe

Kiraz sapının faydaları

Kiraz, çağımızın hastalığı olan strese iyi geliyor. Menopoz dönemi rahatsızlıklarında faydalıdır. İdrar söktürücü özelliğinden ötürü kiraz böbreklerin dostudur ,vücudu zehirli maddelerden arındırır. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlamasından dolayı romatizmal rahatsızlıklara, gut hastalığına, eklem kireçlenmesine ve damar sertliğine iyi gelmektedir. İçeriğinde bulunan kinik asit sayesinde böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve böbreklerde taş kum varsa zamanla döktürür, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur.

Kiraz, Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağladığı için dolaylı olarak zayıflamaya da faydalıdır. Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini Sağlar. Yüzde oluşan sivilcelerin yok edilmesine yardımcı olur. Kiraz suyu yüz ve boyuna sürülürse kırışıklıkları giderir ve kırışık oluşumunu engeller. Karaciğerimizin dostu olan kiraz, hastalıklar, aşırı ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardımcı oluyor. İçeriğindeki bol fosfor sayesinde sinirleri kuvvetlendiriyor. A vitamini kaynağı olmasından ve karoten içermesinden dolayı gözlerin dostudur. Kiraz ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha Faydalıdır.

Kiraz Sapı: Kiraz sapları en çok idrar yolları enfeksiyonları için tercih edilmektedir. Kiraz sapı çayı vücuttaki ödemlerin atılmasında da oldukça etkilidir. Kiraz Sapı idrar söktürücü özelliğiyle de bilinmektedir. Eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılmaktadır. Kirazın sapları idrar söktürücü olarak kullanıldığı gibi bronşite karşı da kullanılmaktadır.

Kiraz Sapı Nasıl Tüketilir: Gölgede iyice kurutulan kiraz sapları ince ince kıyılıp 1 litre suyun içine bir küçük avuç kiraz sapı konularak hazırlanan demlemeden günde 3-4 fincan içilebilir. Kiraz sapı çayı çayı vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web