17 Mayıs 2009 Pazar

Kalça bölgesindeki yağlanma için ne yapılabilir

Kadınların en büyük problemlerinden birisi de kalça, basen bölgelerinin yağlanmasıdır. Bunun da en büyük nedenlerinden birisi genetik yapıdır. Kadınlarda ki östrojen hormonları kalça ve basenlerin daha fazla yağlanmasına sebep oluyor. Burada ki yağlar doğum esnasında kadına artı bi avantaj sağlasa da bunun aşırısı da zararlı olmaktadır.

Kalçayı eriten sihirli bir beslenme modeli asla yok ama o bölgeye yönelik özellikle yürüyüşler, yürürken kalçayı sıkıp bırakmalar, oturduğumuz yerde lokal egzersizler dediğimiz hareketler. Mekik ve bunun yanında hergün düzenli olarak karnımızı 2 saniye çekip bırakmalar. Günde 30 tekrar yaptığımız da karın altındaki kasları güçlendirebiliriz.

Televizyon seyrederken, otururken, yürürken kalçanın sarkmasını önlemek için sıkıp bırakabiliriz. Yağların azalmasıyla birlikte, o bölgedeki kasları güçlendirmeli ve kalçadaki deformasyonu önlemeliyiz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web