16 Mayıs 2009 Cumartesi

Oya Öztan Peker Dişler beyazlığını neden kaybeder

Dişlerimizim beyazlığını kaybetmesinde özellikle yenilen ve içilen şeylerin önemi çok fazladır. İçerisinde renklendirici bulunan bütün içecekler vişne suları, nar suları gibi. Bunların hepsi dişlerimizin renklenmesinde çok önemlidir. Ayrıca içtiğimiz içerisinde kafein olan çay, kahve gibi içeceklerde dişlerimizi çok fazla renklendirirler. Özellikle içilen sigara ve kahvenin birlikte alınması dişlerimizin renklenmesini çok daha hızlandırır.

Bunun dışında birde kullandığımız ilaçların etkisi vardır. Bu ilaçlar çocukluk döneminde tam dişlerin gelişimi sırasında kullanılan ilaçlar, antibiyotiklerin etkisi de vardır. Ayrıca sulara çok fazla oranda katılan florda dişlerin renklenmesine neden oluyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web