20 Mayıs 2009 Çarşamba

Hamileler Nasıl Beslenmeli

Hamilelik döneminde anne adayının bol miktarda protein, mineral, enerji ve vitamin içeren yiyecekler ve içecekler tüketmesi gerekmektedir. Süt ve süt ürünleri, meyveler, sebzeler, tahıllar, yüksek proteinli gıdaları günlük öğünlerinden kesinlikle eksik etmemeleri gerekmektedir. Bu ürünleri günün üç öğününde alması gerekmektedir.

Balık ve Süt Ürünleri :
Hamilelikte artan protein ihtiyacını karşılamak için bol bol, et, süt, balık, kurubaklagiller tüketmelidir. Balık yağı ile D vitamini ve çinko ihtiyacını karşılayabilir. Bebeğin iyot ihtiyacı içinde iyotlu tuz kullanılmalıdır.

Salam ve Sucuktan Uzak Durun :
Yukarıda anne adayının hamileyken ne tür yiyecekler yemesi gerektiğini söylemiştik. Şimdide anne adayının kesinlikle yaomaması gerektiği şeylerden bahsedelim. Hamilelik döneminde alkol alınmamalı, sigara kullanılmamalıdır. Kafein içeren çay, kahve gibi içecekler mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir.Özellikli içeriği bilinmeyen hazır gıdalar, tuz içeriği yüksek olan besinlerden de kesinlikle uzak durulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web