18 Mayıs 2009 Pazartesi

Sağlıklı ve canlı saçlar için ne tür bitkisel formülleri kullanabiliriz

Sağlıklı saçların en büyük ilacı havuçtur. Her gün bir havucu rendeleyin, limon, zeytinyağı ve bol sarımsak ile karıştırın. Zevkinize göre, akşam ya da sabah uygulayın. Betakaroten içerdiği için hem karaciğerimize hem saçımıza iyi gelir.

Tere, roka, ebegümeci, ısırgan yaprakları bunların hepsi, ayrıca zeytinyağlı yemeklerini yiyebiliriz. Isırganın yapraklarını çay gibi demleyip, saçımıza sürebiliriz, çocukken saçımız biraz açık olsun diye papatyayı kaynatır, suyunu saçımıza sürerdik. Daha canlı, daha sarı olsun diye. Bu formülleri boyasız saçlar için uygulayabiliriz.

Yılan yağı çok faydalıdır saça. Yılan yağı, hint yağı, susam yağı, biberiye yağı bunları eşit miktarda koyup içerisine 1 yumurta sarısı, yine canlı daha canlı, parlak olmasını istiyorsak, elma sirkesi, saç dibinde eğer birazcık kepek varsa, 1 çay kaşığı tuz.

Bunu saçımıza sürüp 1, 2 saat bekliyoruz. Yıkandığı zaman, saçların ne kadar canlı ve parlak bir görüntü kazandığını hepimiz fark ederiz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web