22 Mayıs 2009 Cuma

Diyet yaparken bir ayda ne kadar kilo vermek idealdir

Bir ayda ortalama 4 ile 6 kilo kilo verimi beklenir. Normak kiloda olan insanlar için ayda 4 kilo pbez olan kişilerde ise vücutlarında ödem olduğu için ayda 6 kilo verimi normaldir. İlk ayda 8 kilo verildiğide görülür ama bu pek doğru değildir.
Fazla kilo verilmesi ve bunun 1, 2, 3. aylarda devam etmesi tehlikelidir. Eğer metabolik bir rahatsızlık, özellikle tiroidlerde bir problem yoksa kişi, ayda ortalama 4 kilo verir.

Ama ayda 1 kilo veriliyorsa kişide mutlaka bir sorun vardır. Bu sorun, diyetisyenler ve doktorlar tarafından tiroidlere ve kan bulgularına bakılarak araştırılır.
Çok hızlı kşlo vermenşn sonuçlarında hastanın nasıl kilo verdiği çok önemli. Kusarak yada son olarak mankenlerin pamuk yutarak kilo verme yöntemleri çok tehlikelidir. Böyle durumlarda ilk başlarda pisikolojik sorunlar oluyo, saç dökülmeleri, uykusuzluk, vitamin ve minerallerde azalmalar, tansiyonda düzensizlikler oluyo. Bunlarda kişinin tüm sosyal yaşantısını fazlasıyla olumsuz olarak etkiler.
Bu nedenlerden dolayı hızlı kilo vermeyi diyetisyenler önermezler. Hızlı verilen kilolar sonrasında hızlı bir şekilde geri alınır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web