22 Mayıs 2009 Cuma

Diyet yapmanın genel kuralları nelerdir

En başta diyet kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesiyle başlar. Eğer bir kişi beslenme alışkanlıklarını değiştiremiyorsa yapacağı diyet kesinlikle aktif bir diyet olmaz. Beslenme alışkanlıklarını değiştirdikten sonra yani tamamen kişinin kendine özgü alışkanlıklarını kıstıktan sonra diyet etkili olur.

Bunların en başında 3 beyaz gelmektedir. Un, şeker ve tuz. Diyete başlarken en dikkat edilecek nokta bu 3 beyazdır. Bunlar kesinlikle yenmeyecek diye bir şey yok ama bu gıdaları alırken daha çok dikkat etmek gerekir. Mesela tuz vücutta su tutumuna neden oluyo bundan dolayı uzak durmak gerekir.

Porsiyonlar düzeltilmelidir, azar azar ama daha sık yemek yenmelidir. Çünkü metobolizmanın hızlanmasında ki en büyük etken azar azar ve sık yemektir. Yiyeceklerin kalorisine de dikkat etmek gerekir ama bunun yanında porsiyonları küçültmek en önemli noktalardan biri. Porsiyonlar küçüldüğünde daha az enerji alınır.
Yiyeceklerin kalorisini hesaplamayı saplantı haline getirmemek gerekir. Zaten verilen diyet ve değişimlerde diyetisyen neyin yerine ne yemesi gerektiğini söyleyecektir. Eğer kişi diyetisyene gitmeden internet gibi yollardan neyin ne kadar kalori içerdiğini öğrendiyse tabiki kendi balına da enerjı kısıtlama yapabilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web