25 Mayıs 2009 Pazartesi

Evlilik öncesi Cinsel Bilgiler

Cinsel yaşamımızla ilgili sorunlarımızı başkalarıyla tartışmaktan genellikle kaçınıyoruz. Örneğin bir jinekolog sizi muayene ettiği zaman da cinsel sağlığınızla ilgili sorularınızı sormaya fırsat bulamıyorsunuz ya da doktora muayene olma heyecanı size her şeyi unutturuyor. Health’de yer alan araştırmaya göre özellikle rahim ameliyatı geçirmiş kadınlar cinsel sorunlar yaşıyorlar…
Sık sık cinsel temasta bulunmak böbrek enfeksiyonuna neden olabilir mi?Olabilir.Böbrek enfeksiyonlarını normal olarak bağırsakların aşağı kısmında yaşayan bakteriler yaratıyor. Cinsel temas, bu bakterilerin yanlış yere boşaltım sistemine geçmesine neden oluyor. Bakteri, boşaltım sistemine girdikten sonra böbreklere yerleşiyor. Cinsel temasta bulunmadan önce ve daha sonra vajina bölgesini temizlemek ve cinsel temastan hemen sonra tuvalete gitmek, böbreklere bakterilerin yerleşmelerini önleyebilir. Cinsel temas sırasında değişik pozisyonları denemek de yararlıdır.
Cinsel temas sırasında çok az miktarda idrar kaçırmanın anlamı nedir?30-59 yaş gruplarındaki kadınlar arasında her dört kadından birinin cinsel temas sırasında idrar kaçırdığı biliniyor. Bu, önemli bir sorun değildir. Cinsel temastan önce fazla su içmemek, alkollü ve kafeinli içecekleri içmemek soruna çözüm getirebilir. Böbrek kaslarının cinsel temas sırasında spazm geçirmesi de mümkündür. Böbrek kası spazmlarını önlemek için bir doktora baış vurulması gerekir.
Hiç bir belirtisi olmadan kısırlığa yol açan bir hastalık var mıdır?Cinsel temas ile bulaşan hastalıklar arasında en önemlisi frengidir. Bu hastalık bazen hiç bir belirti göstermeden ilerler. Ayrıca kadınlarda cinsiyet organlarının enfeksiyonu da bir tehlike oluşturur. Enfeksiyon rahim ve yumurtalıklara da geçebilir. Bu tür ciddi enfeksiyonlar, sonuçta kısırlığa neden olabilir. Dahası dışgebelik sorununu yaratabilir. Dış gebelik kadın için son derece tehlikelidir.
Rahim ameliyatından sonra cinsel hayat sona erer mi?Bundan kesinlikle emin olmak imkansız. Bazı kişiler, geçirdikleri ameliyattan sonra bunalıma girerler ve cinsel temas isteğini tamamen kaybedebilirler.Oysa rahimin alınmasından sonra kadın cinsel temasta bulunabilir ve hatta orgazm da olabilir. Fakat bu ameliyattan sonra kadının cinsel yaşamında bazı değişiklikler de kaçınılmazdır. Ameliyat sırasında vajina kısalabilir.Bu da cinsel temastan zevk alma olasılığını azaltır. Bu ameliyatın kadın üzerindeki fiziksel ve ruhsal etkisi bir yıl sürebilir.Böyle bir ameliyat geçiren kadının mutlaka ruh sağlığını korumak için ruhsal tedavi görmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web