17 Mayıs 2009 Pazar

Karın bölgesindeki yağlanma için ne yapılabilir

Kadınlarda 80 cm üzerinde, erkeklerde ise 94 cm üzerinde olduğu zaman karın bölgesinde aşırı bir yağlanma söz konusudur. Buna kötü beslenme, hareketsiz yaşam ve genler sebep olur genel olarak. Ne karın eriten, ne kalça eriten, ne bel eriten nede basen eriten sihirli bir diyet yok.

Vücudumuzun ihtiyacından daha az kalori tükettiğimiz zaman yağ depolarında ki yağlar yavaş yavaş çözülmeye başlayacaktır. Sadece karın bölgesini eriten özel bir egzersiz yok ama takviye olarak yapabileceğimiz aktiviteler var. Eğer biz aerobik dayanıklılık dediğimiz yürüyüşlerle (normal yürüş, yürüme bantlarında ki yürüyüşler.) vücudumuzun fazladan kalori yakmasını sağlayabiliriz. Yağın yoğun olduğu bölgelerden yağın çözülmesi daha fazla oluyor.

Bazı kadınlar vücutlarının diğer bölgelerinden kilo kaybına uğrayacakları endişesini taşıyor ama unutmasınlar ve korkmasınlar yoğun olan bölgeden yağ çözümü daha çok olur, az olan bölgeden yağ kaybı daha az olur.

Sadece yürüyüş yaparak yağları azaltırsak bu bölgede sarkmalarla karşılaşabiliriz.
Bölgesel egzersizlerle büyük kas gruplarını çalıştırarak, karın kaslarını güçlendirici egzersizler yaparak yağ dokusunun altındaki kası güçlendirdiğimizde sarkmayı da önleriz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web