28 Mayıs 2009 Perşembe

Kantaron Otu ve Faydaları

Kantaron Otu: Kantaron Otunun içeriğinde , A vitamini , C vitamini ve çeşitli mineraller bulunur.

Kırmızı kantaron ve Sarı kantaron olarak iki çeşidi vardır. Kırmızı kantaron otu mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında,Sarı kantaron otu ise daha çok sinirsel rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Kantaron Otunun yararları: Hastalıkların iyileşme süresini kısaltır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. İştah açıcıdır, sindirimi kolaylaştırır ve mide ağrılarını azaltır. Ateş düşürücü özelliği vardır.Kantaron otu ile yapılan çay vücuda kuvvet verir.

Astıma karşı yararlı bir ottur. Midedeki asit fazlalığını azaltarak mide ülserine karşı yararlı olur.İshal kesici özelliği vardır. Damar sertliğine karşı faydalıdır .

Balgam söktürücü özelliği vardır.Akciğer hastalıkları için de faydalı bir bitkidir. Kantaron otu, depresyonu azaltmak için kullanılır. Psikolojik olan altını ıslatmalara karşı kullanılabilir. Uykusuzluğa, korku ve gerginliğe karşı da yararlı olduğu bilinir. Adet sancılarını ve menopoz şikâyetlerini hafifletici özelliği vardır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web