6 Şubat 2009 Cuma

ÜNLÜ SUPERMODEL'DEN 'FITNESS' DERSLERİ

Victoria's Secret meleklerinden dünyanın en ünlü süpermodellerinden Marisa Miller, sıkı ve formda bir vücut için doğru egzersizin ipuçlarını uygulamalı olarak anlattı. Onların vücutlarına ve zinde görünüşlerine hayran olmamak elde değil. Doğanın onlara verdiği bu güzelliğin doğuştan geldiğini düşünebilirsiniz. Ancak iyi genler taşımak formda bir vücut için yeterli bir neden değil. Emin olun onlar da mükemmele ulaşmak için çoğu kez sıkı çalışıyor! Dünyanın bir numaralo modellerinden Marisa Milller da formunu doğru egzersizlere borçlu olanlardan. Güzel model, yaptığı egzersizlerin püf noktalarını anlattı. Üstelik, spor kıyafetlerini giyip, bu egzersizleri tek tek gösterdi.
DAYANIKLI BANTLA TEKME EGZERSİZİ 1 Nereesi çalışır? Dış-iç bacak ve kalça Ayakta durun ve ellerinizi kalçalarınızın üstüne koyun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Ayak bileklerinize dayanıklı bir bant bağlayın. Ayağınızın biri sabitken, diğerini yana açın. Bu hareketi 20 kez tekrarlayın.
TEK SOL EGZERSİZİ Neresi çalışır? Kalça Bir sandalyenin önünde dik durun. Elini kalçanızın üstüne koyun ve sol ayak ucunuzu arkadan sandalyeye doğru uzatıp rahatlatın.
DAYANIKLI BANTLA BASKI UYGULAMA EGZERSİZİ Neresi çalışır? Pazılar (ön kol) ve omuzlar Yaklaşık 5 metrelik dayanıklı lastik banda her iki ayağınızla da basın. Bir eliniz yan tarafta diğeri bandın bir ucunu tutar vaziyette olsun. Lastiği tutan kolunuzla lastiği yukarı doğru çekin. Bu işlemi kolunuzu diresekten kırarak ve omzundan güç alarak yapın.
DAYANIKLI BANTLA BASKI UYGULAMA EGZERSİZİ 2 Bir önceki pozisyonda kalıp bu kez lastiği çeken kolunuzu dimdik yukarı kaldırın. L şekli oluşturacak şekilde indirin ve yeniden kolunuzu dimdik kaldırın. Bu hareketi 15 kez tekrarlayın. Aynı hareketin farklı versiyonu: Aynı pozisyonda (elinzle lastik bandı tutarken) dirseğinizi kafanızın üzerinde kıvırın ve başınızın arkasından omuz arkanıza dokunun. Bu hareketi 15 kez yapın.
DAYANIKLI BANTLA TEKME EGZERSİZİ 2 Dayanıklı bantla tekme egzersizi 1'deki pozisyonu alın. (Bant yine ayak bilkelerinizde olacak.) Bir ayağınız sabit olacak şekilde diğer ayağınızı diğerinin karşı çaprazına doğru uzatın. Üst bedeniniz merkezde (sabit) kalacak. Bu hareketten de 20 kez yapın. Aynı hareketin farklı versiyonu: Ayaklarınızda yine bant varken ayaklarınız omuz açıklığında olsun. Bandı bir ayak bileğinizin çevresine dolayın. (ayağınızdan çıkmaması için) Arkata tekme atar gibi bacağınızı savurun ve sonra yine başlangıç noktasına dönün. 20 kez tekrar edin.
BACAK KALDIRMA EGZERSİZİ Sırtüstü yere uzanın, kolarınızn yan tarafınızda duracak. Eğer bacaklarınızda sorun varsa ellerinizi kalçalarınızın altına koyarak destek alabilirsiniz. Amuda kalkar gibi bacaklarınızı dikin. Kendinizi yukarı doğru çekin ve bırakın.
H2

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web