3 Şubat 2009 Salı

Ev ürünleriyle güzelleşmek

Oscarlı oyuncu Catherine Zeta-Jones, geçtiğimiz hafta geleneksel metodlarla güzel kalmanın sırarını açıklamıştı. Pahalı kozmetik salonları yerine her evde bulunan malzemelerle hazırlanan güzellik sırlarını açıklayan ünlü oyuncu, dünyada yeni bir güzellik modası başlatmış oldu. Güzellik uzmanları şimdilerde doğal ürünlerle hazırlanan ürünlerin peşinde...
İşte evde hazırlanabilecek doğal güzellik önerileri hem pratik hemde basit
Bira: Saçları bira ile yıkamak, onları yumuşak ve parlak yapıyor. Biraya su ve bal karıştırabilirsiniz. Dünyanın bilinen en eski ve işe yarar yöntemlerinden biri...
Diş macunu:Diş macununun içinde bulunan benzoil peroksit, cildinizdeki lekeleri temzilemeye yardım ediyor.
Bal:Dünyanın bilinen en eski nemlendirme yöntemi. Cildinizi besleyen bal, cildinizi temziliyor, dinlendiriyor, pürüzsüzleştiriyor ve nem dengesini sağlıyor.
Aspirin:Şampuanınızın içine 2-3 aspirin karıştırısanız, saçınızdaki kepeklerden kurtulmanız mümkün.
Tuz:Deniz tuzu, ıslak cildiniz üzerinde kullanırsanız, ölü deriyi temizlemeyebilirsiniz. Bal ya da aromalı doğal yağ ile de karıştırarak kullanabilisiniz.
Çili(chilli) biberi: Çili berini yiyin ya da doğrudan dudaklarınıza sürün. Dolgun dudaklar elde edeceksiniz.
Çay poşeti:Sıcak suda bekletilip soğutulmuş çay poşetlerinin göz şişliklerine çok iyi geldiği uzun zamandır biliniyor. Bunun için sadece 10 dakika boyunca poşetlerin gözlerinizin üzerinde durması yeterli.
Salatalık: Salatalık dilimleri, yüz şişlerini indiriyor ve göz çevresini rahatlatıyor.
İçinde asorbik asit ve C vitamini olduğu için cilt iltihapları için birebir.
Çay kaşığı: Buzlukta iyice soğutulmuş çay kaşığını yatmadan önce ve sabah kalkınca gözlerinize 10 dakika hafifçe bastırın. Göz şişleriniz hiç oluşmayacak!
Zeytinyağı:Zeytinyağının yıpranmış saçlara iyi geldiğini biliyoruz. Ayrıca zeytinyağı ile hindistan cevizi sütü, bal ve çok az susam yağı ile iki yumurta sarısını ekleyin. Zarar görmüş saçlarınız bu karışım sürülerek bekletilince harika görünecek!
Limon:Limon dilimleri cildinizin rengini açar ve ciltteki renk farklılılarını prtadan kaldırır. Fakat hassas citler kullanmamalıdır.
Patates:Patates dilimleri ile 10 dakika gözlerinizi kapatın. Mor halkaların yokolduğunu göreceksiniz.
Mayonez:Yumurta, yağ ve sirke içeren mayonez, saça uygulandığında, saça; parlaklık, hacim ve nem kazandırıyor. Bu karşımla saça masaj yaptıktan sonra saçlarınızı streç film ile tamamen kapatın. bekledikten sonra soğuk sayılabilecek su ile dikkatlice durulayın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web