20 Şubat 2009 Cuma

Ahmet Maranki "Sinüzit icin gerekli sifalı bitkiler"

Kış; geldimi en sıkıcı rahatsızlık olan sinüzitde eksik olmaz.Prof.Dr.Ahmet Maranki sinüzit konusunda hangi şifalı otlardan faydalanmamız gerektiğini ve hangi karışımlarla sinüziti alt edebileceğimizi anlattı.
*Hatmi yaprağı,altın başak,orman sarmaşığı eşit karışımının çayı ,2-3 saatte 1 bardak içilir.
*1 litre suya 2 yemek kaşığı dolusu papatya eklenir.Ağır ateşte kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.Baş ve göğüs büyük bir havluyla örtülerek,papatya buğusu 10 dk solunur.Tedavi sonrası hemen açık havaya çıkılmaz.
*Her 3 günde bir limon sıkılıp aynı miktarda su ilave edilerek gözlerden yaş gelecek şekilde buruna iyice çekilmelidir.Bu tedaviye 1 ay kadar devam edilmelidir.
*1 çay bardağı suya,1 çay kaşığı kekik yağı konulur.Bir başka fincandan fındık kadar kil eritilir.Üzerindeki duru su alınıp,kekik yağıyla birleştirilir.İyice çalkalanır,günde 3-4 defa burun deliklerine birkaç damla damlatılır.
*Maydanoz ve ebegümeci beraber haşlanır.Buharı teneffüs edilir.
*Burnun iç kısmına sabah akşam okaliptüs yağı sürülür.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web