18 Şubat 2009 Çarşamba

Saç dökülmesini engellemek için hangi bitkileri kullanabiliriz

Saç dökülmesiyle mücadele etmek için veya bu durumu geciktirmek için yapabileceğimiz şeyler şunlardır. Saç oluşumunda en önemli elementlerin başında çinko geliyor. Dolayısıyla tıbbi çaylar içinde kullanacağımız bitkilerin içinde çinko değeri yüksekse hiç olmasa dolaylıda olsa saçların gereksinimi olan çinkoyu vücuda sağlamış oluruz. Tahıllarda ve kuruyemişlerde özellikle fındık, ceviz ve kuru üzümde tahıllarda da yulaf gibi gıdaların alınması vücuda özellikle saç bakımında gerekli olan çinkoyu temin etmiş olur.

Tabi saç dökülmesinin önüne geçmek için gıdalardan ziyade haricen kullanımlar daha önemlidir. Saç köklerinin bulunduğu derinin sağlıklı olması endirek olarak saçların çok sağlıklı olmasını sağlar. Saç köklerinin sağlıklı olması da zeytinyağına tüketimine çok bağlıdır. Zeytin yağı haricen olsun direk olsun saçlar için son derece yararlıdır

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web