24 Şubat 2009 Salı

Ahmet Maranki hodan(ıspıt) bitkisinin faydaları

Prof.Dr.Ahmet Maranki'nin önerdiği "Hodan" bitkisi diğer adıyla hıyar otu,sığır dili bitlkisinin özellikleri;
Anadolu bölgesinde yetişen bitki;kumlu hafif toprakları ve bol güneşi sever.Yaprakları gri yeşil kabarık dokulu sert beyaz tüylüdür.Tohumlarıyla çoğalır.Minarel tuzlar yönünden çok zengindir.
Önerildiği hastalıklar:Cesareti artıran bitk,soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir.Solunum yolları hastalığına iyi gelir.teş düşücüsü etkiside olan bitkiöksürüğü keser,balgamı söktürür.Emzikli annelerin süt gelişimini artırır.,kanı temizler.
kullanım şekli ve dozu:1 bardak kaynar suyun üzerine,2 tatlı kaşığı kurutulmuş hodan konulur.15dakika demlenir. ve günde 3defa birer bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web