11 Şubat 2009 Çarşamba

7/24 Formda kal !

İstedikten sonra yer ve zaman hiç sorun değil. Sen de “spor yapacak vaktim yok” diye bahanelere sığınma, form tutmaya bir an önce başla.
Telefonda konuşurken...
Arkadaşlarınla uzun süren telefon sohbetleri yaparken bir yandan da spor yapabilirsin. İşte sana basit bir hareket; Ayakta dur, sağ elinle telefonu tutarken, sol elinle sol ayak bileğini tut ve arkaya doğru esneme hareketleri yap
Bilgisayar başında...
Bilgisayar başında saatlerce oturmak ve ekrana kilitlenip kalmak bel ve boyun ağrıları yaşamana neden olabilir. Bu yüzden ara sıra boyunu ve vücudunu sağa ve sola doğru hareket ettirmeyi unutma. Ayrıca bilgisayar başında bir elin mouseğu kumanda ederken diğer elini de dumble ile çalıştırabilirsin.
Hafta sonlarında...
Günde sadece 5 dakikanı ayırarak ip atlayabilir, böylece hem bacak hem de kol kaslarını çalıştırabilirsin.
Müzik dinlerken...
Hareketli parçalar eşliğinde dans ederken bir yandan da bolca kalori yakmış olacaksın!
Televizyon izlerken...
Akşamları televizyon izlerken, uzandığın koltukta birkaç hareket yapmaya ne dersin?
İşte yapabileceklerinden biri; Koltuğa yan bir şekilde uzan, bacağını yukarı doğru kaldır ve indir. Ayrıca sırt üstü uzanıp bisiklet çevirme hareketi de yapabilirsin. Yap Miskin miskin oturmak ve zap yapmak yerine müzik dinleyerek dans edebilirsin. Böylece hem tüm vücudun hareket edecek hem de beynin dinlenecek!

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web