6 Şubat 2009 Cuma

Nemlendirici krem nasıl hazırlanır?

Kırışık ya da güneş ışığına maruz kalmış bir cildi beslemek için, kayısı yağı, buğday özü yağı, badem yağı, lanolin, balmumu ve gül suyunu karıştırarak besleyici, nemlendirici bir krem hazırlayabilirsiniz.
İçine E ve A vitamini de katılırsa hücreleri yeniler, bakımını sağlar. Bitki yağları ve diğer malzemeler aktarlarda bulunabilir. Piyasadaki ürünlere göre bu yağlar çok daha ucuz. Cildiniz yağlı ise yüzünüze yoğurt maskesi yapın, 15 dakika sonra yıkayın.
Salatalık maskesi de bir alternatif. Çok sivilceli, akneli bir cilt ise, domatese de alerjisi yoksa bir domates maskesi yapılabilir. Bu maskeler haftada 1–2 kere uygulanırsa ciltte yağ dengelenir. Bal maskesi cilde şeffaflık verir. Sivilceli cilt için balın içine üç damla limon damlatılabilir.
*Cansız ciltler için, küçük bir elmayı kabuğuyla birlikte sütle haşlayın. Cam tabakta ikiye bölüp içini temizleyin. Ezdikten sonra içinde kaynadığı süt ve balla karıştırın. Yüzünüze sürüp 20 dakika sonra yıkayın. Bu maske düzenli yapılırsa kırışıklıkları açar, cildi canlandırır.
*Cansız ciltleri canlandırmak için, bir parça ıspanağı kaynar suya sokup çıkarın. Ezip cildinize maske yapın. Bir kabuklu salatalığı hafif haşlayın, çıkarıp ezin. Çıkan suyuna biraz süt katın ve iki gün temizleme sütü olarak kullanın.
*Çiğ salatalığı rendeleyin. Çıkan su kadar süt katın ve 2 gün cildinizi temizleyin. 3–4 üzümü tabağa sıkın ve bu suyla cildinizi temizleyin. En derin cilt temizleyicidir. Beyaz kiraz ve avakado da temizler.


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web