4 Ekim 2008 Cumartesi

Sağlık ve Güzellik için Bol Bol Meyve Yiyin

ÜZÜM

Herkes tarafından bilinen kan yapmasının yanında, böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

KAYISI

Kayısı öncelikle kabızlığa karşı önemli bir ilaç görevi yapar. Güneşte kurutulmuş aşı kayısı (kabuk) süt ile kaynatılarak yatarken içilirse, çoğu zaman, kesin sonuç alınır.

Güzel bir cilt ve saça olumlu faydası vardır. Cilt güzelliği için birebirdir. Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz. Kanserin önlenmesine yardım eder.

MANGO

Bünyesinde C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mangoda bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır. Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.

ELMA

Diğer birçok meyve gibi elma da yüksek miktarda C vitamini ve bunun yanında kanser riskini ve DNA hasarını azaltan, değerli antioksidanlar içermektedir. Bundan ayrı olarak, zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcı olmanın yanında kalp hastalıklarında, kilo vermede ve kolesterolün kontrolünde etkilidir. Elmanın içeriğindeki bazı kimyasallar Parkinsonizm ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları konusunda da koruyucudur. Çünkü taze elmada bulunan bazı antioksidanlar, beyin hücrelerini oksidatif stresten kaynaklanan nörotoksiditen korumaktadır. Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

KARPUZ

Araştırmalarda kansere karşı koruma özelliği olduğu bilinen "laykopen" maddesinin, karpuzda bol miktarda bulunduğu açıklanmıştır. Karpuzun içerdiği bol miktardaki potasyumun da insan sağlığı açısından son derece faydalı olduğu, bunun yanında fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncını dengelediği bilinmektedir. Kalp işlevleri düzenli bir hale gelir vede kalp krizi riski azalır.

Karpuz, yüksek miktarda su içerdiği ve hazmı kolay olan bir meyve olduğu içinde sık tuvalete gidilmesini ve böylece vücuttan atık maddelerin daha sık dışarı atılmasını sağlar.

KAVUN

Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Kuru üzümle beraber yenirse kan yapar, kansızlığı giderir. Bağırsaklara yumuşaklık verir ve idrar tutukluğunu giderir. Hemoridi ve pekliği olanlara iyilik verir. Karaciğer tıkanıklığını giderir. Aç karna yenilen kavun çok faydalar sağlar.

ÇİLEK

Bol miktarda A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içerir. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

KİRAZ

Çok fazla bilinmese de vücutdaki suyu atarak şişmanları zayıflatan bir özelliği vardır. Çok iyi bir kan temizleyicisidir, kiraz kirli maddeleri atarak kanı temizler. Kiraz ağrıların dirilmesinde aspirinden çok daha etkilidir.

Karaciğerin de dostudur. Çeşitli hastalıklar sebebiyle fazla ilaç alarak zehirlenme sonucu şişen kara ciğerin yükünü hafifletir. Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.

ANANAS

Sindirim Yardımcısı ve Doğal İltihap Önleyici taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir. Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir.

İNCİR

Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.

Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.

İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır. İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur. Pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

NAR

Nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun savunma sistemini güçlendiriyor. Narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor. Tane olarak tüketilebildiği gibi, suyu da sıkılıp içilebiliyor. Nar suyuyla ilgili yapılan araştırmalarda, cilt kanserine ve erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunun görüldüğü ortaya çıktı. Kış mevsiminde portakal, mandalina ve limonun yanı sıra narı da taze şekilde veya suyunu sıkarak tüketmek son derece önemli.

AYVA

İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Karaciğer tembelliğini giderir. Safra akışını sağlar. Çarpıntıyı dindirir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır. Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler. Vücudun gelişmesine yardım eder. Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir. Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.

ŞEFTALİ

Ağız kokusunu alır.Böbrek taşlarını eritir.Bağırsak kurtlarını öldürür ve olgunu yumuşaklık yapar.Kanı zehirlerden temizler.Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır. Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür. Bol miktarda idrar söktürür.

Meyvesi hazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler.Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.Şeftali çiçeğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın. 10 dakika bekletin.çay gibi içilirse bağırsaklara yumuşaklık verir öksürüğü hafifletir.

HİNDİSTAN CEVİZİ

Hindistan cevizi nin özü sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metodlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.Kısacası neredeyse her derde deva.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web