Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde, soğuk algınlığından kaynaklanan hastalıklar da ortaya çıkıyor. Bu hastalıklardan korunmak adına özellikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Meyve suyunu sağlık açısından önemli kılan özelliklerinin başında antioksidan kapasite geliyor. Vişne suyunun bu anlamda tam bir antioksidan deposu olduğu yapılan araştırmalara dayanarak söylenebilir. Metabolizmanın günlük gereksinimlerini karşılamak, hastalıklarla mücadelede elbette çok önemli. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücudunuzun günlük antioksidan ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Antioksidan bakımından zengin
Vişne aynı zamanda polifenol, antosiyanin, kamferol, kuarsetin gibi antioksidanlarca zengin olması nedeniyle fonksiyonel gıda olarak da tanımlanabiliyor. Şehirde yaşayan nüfusun ve sanayileşmenin hızla arttığı günümüzde, vişnenin en uygun tüketim şekli vişne suyu olarak nitelendirilmektedir. Vişnenin şeker oranının düşük olması, tüketim sırasında alınan kalori ile de eşdeğerdir. A vitamini bakımından en zengin meyve türlerinden biri olan vişne ile ilgili Michigan State Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılan araştırma, vişne suyunun diğer şaşırtıcı özelliklerini ortaya koyuyor. Bu araştırmaya göre, vişnenin içeriğinde bulunan antosiyonellerin, ateşlenmeyi tetikleyen COX 1 ve COX 2 enzimlerinin aktivitesini azaltan etkisi bulunuyor. Ön araştırmalar, vişnedeki antosiyonellerin kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azalttığını gösteriyor.
MYNET KADIN
Antioksidan bakımından zengin
Vişne aynı zamanda polifenol, antosiyanin, kamferol, kuarsetin gibi antioksidanlarca zengin olması nedeniyle fonksiyonel gıda olarak da tanımlanabiliyor. Şehirde yaşayan nüfusun ve sanayileşmenin hızla arttığı günümüzde, vişnenin en uygun tüketim şekli vişne suyu olarak nitelendirilmektedir. Vişnenin şeker oranının düşük olması, tüketim sırasında alınan kalori ile de eşdeğerdir. A vitamini bakımından en zengin meyve türlerinden biri olan vişne ile ilgili Michigan State Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılan araştırma, vişne suyunun diğer şaşırtıcı özelliklerini ortaya koyuyor. Bu araştırmaya göre, vişnenin içeriğinde bulunan antosiyonellerin, ateşlenmeyi tetikleyen COX 1 ve COX 2 enzimlerinin aktivitesini azaltan etkisi bulunuyor. Ön araştırmalar, vişnedeki antosiyonellerin kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azalttığını gösteriyor.
MYNET KADIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder