19 Ekim 2008 Pazar

CİLDİMİZİN YAŞLANMA HIZINI YAVAŞLATABİLİR MİYİZ

Estetik ve bakım uzmanı Hatice Yılmaz`a cilt yaşlanması konusunda fikirlerini almak için birkaç soru yönelttik.

Cilt yaşlanma hızını genetik miras mı belirler?
Yaşlanma hızını genetik faktörler etkiler. Ama bunu durdurmak ya da önlemek bizim elimizdedir. 20 li yaşlardan itibaren düzenli olarak ayda bir kere cilt temizliği sizin cildinizin geleceğinin aynası olacaktır. Evimizde yapacağımız günlük cilt temizliği ve makyaj sonrası temizleme de gözardı edilmemesi gereken önemli noktalardan bir tanesidir. İlerleyen yaşlarda ise özellikle menopoz döneminde öströjen eksikliğinde cilt yaşlanması ve kuruluğunu önlemek için ise, cilt yapısına göre birçok bakımlar uygulanabilir. Peeling, botox, dolgu, mezolift, oksijen terapi, özel bakım kürleri ile cildimizin yaşlanmasını durdurabilir, sağlıkla bakan bir yüze sahip olabiliriz.

Çevresel etkilerden bahseder misiniz?
Güneş, stres, beslenme bozukluğu (özellikle fast-food yiyecekler, asitli içecekler, aşırı şeker, yağ tüketimi, kızartmalar) az su tüketimi, alkol ve sigara kullanımı, yanlış ürün seçimi çevresel etkilerden en önemlileridir.

Çevresel yaşlanmayı yavaşlatmak için neler yapmalıyız?
Cildimizin erken yaşlanması nedenleri başında güneşin zararlı uv ışını gelir.

GÜNEŞ: cilt kanseri riskini en belirgin şekilde artırır. Sadece yaz mevsiminde değil diğer mevsimlerde de en az 15 koruma faktörlü ürünlerle cildimizi korumalıyız.

UYKU DÜZENİ: Günlük uyku düzeni kişiye ve yaşa bağlı olarak değişmekle birlikte yetişkin bir insan için 6-8 saat yeterli olacaktır. Uyku esnasında vücut aktif bir yenilenme süreci içine girir. Uyku sırasında salgılanan melatonin ve büyüme hormonu cildimiz dahil tüm vücudumuzun yenilenmesini sağlar. Yeterli bir uykudan sonra cildimiz daha güzel görünecektir.

SPOR YAPMAK: Spor ile günlük streslerden uzak durabilir, daha üretken bir yaşam sürebilir, formda kalabilirsiniz. Sadece günde yapacağınız 30 dakikalık yürüyüşlerle bile oluşabilecek hastalıklardan kendinizi koruyabilir ve kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

ÜRÜN KULLANIMI: Cildimizin yapısına uygun bakımlar yaparak da cildinizin yaşlanmasını engelleyebiliriz.

Cildimizin yaşlanmasını geciktirmek için nasıl beslenmeliyiz?
Kozmetik teknolojisinin ilerlediği bu dönemde herkes bir gençlik formülünün peşinde. Fakat emeksiz bir güzellik bekleyemeyiz. Dış görüntümüz kadar içi görüntümüzün de sağlıklı olabilmesi için beslenmemiz çok önemlidir. Hücrelerimizin düzenli ve dengeli çalışabilmesi için besinlerden karbonhidrat, protein, vitamin ve minarellerden yeterli miktarda almalıyız. Kalsiyum, bakır, iyot, demir gibi mineraller sebze ve meyvelerde bulunur. Proteinler; kas dokusunu güçlendirmek açısından çok önemlidir. Tahıllar, kepekli yiyecekler de yeterli miktarda tüketilmelidir. Suyun önemini de unutmayıp kilo başına 40 ml içmeliyiz. Az ve sık beslenme aralıkları ve çoklu çeşitlerle hem formda kalabilir hem de ışıldayan bir cilde sahip olabiliriz. Yaz mevsiminden çıktığımız şu zamanlarda A-C-E vitamini içeren yiyecekleri de bolca tüketmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web