20 Ekim 2008 Pazartesi

PİLATES MUCİZESİ

Pilates nedir?
Bedeninizi bir evle kıyaslayın çoğumuzun evinin acil bir tamire ihtiyacı vardır. Sorun belki çatıda belki borulardaki bir çatlakta belki de duvarlarımızın boyasında... Elektrik hattında ve su tesisatında da hata olabilir. Tüm bunlar çok daha ciddi yapısal problemlerin göstergesidir... Birçok fitness programı egzersizin yüzeysel yanıyla dış görünüşteki sonucuyla ilgilidir. Pilates ise daha derindeki içteki yapıyı güçlendirmeye çalışır. Pilates, etkileyici düz bir karın, ince bir bel ve yuvarlak bir kalça hedefini güvenli bir şekilde elde etmenin yoludur. Buradaki egzersizler bedene yapısal bir destek sağlamak için hatalı vücut duruşlarını düzeltmek üzere tasarlanmıştır. Pilates binanın kuruluşuyla uğraşır ve onun ihtiyacı olan destekleyici kirişleri ekler. Böylece bedeni hizalayarak ve dengeyi yeniden kurarak içeriden bir güç inşaa eder.
Madonna'nın fit vücuduyla gündeme gelen pilates trendy bir egzersiz olduğu kadar en etkili "bedene şifa" kaynağı. Mutlaka denemelisiniz diyoruz.
PİLATES'İN FAYDALARI NELERDİR VE KİMLER YAPABİLİR?
Pilates, vücudun merkezini güçlendirip, denge ve koordinasyonu artırarak stresi azaltmaktadır. Egzersiz güvenli ve kontrollü yapıldığından her yaş ve herkes için uygundur. Vücudumuzu tanımamızı sağlar. Üzerimizde günlük hayatımızda hissedeceğimiz farklar yaratır.
Düzenli yapılan pilates,
*Bel ve boyun ağrılarını azaltır.
* Kalp hastalıklarından korunmanızı sağlar.
* Diyabeti önler.
* Yüksek tansiyonu dengeler.
* Kolon kanserini önler.
* Depresyon ve sinir hissiyatını yok eder.
* Kilo kontrolünü kolaylaştırır.
* Daha güçlü ve fit olmanızı sağlar.
* İyi hissetmenizi, daha güzel ve estetik görünmenizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web