21 Ekim 2008 Salı

ASTROLOJİ İLE GELEN SAGLIK

Türkiye’nin bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk güzellik uzmanı Suna Dumankaya ile astrolog ve yaşam koçu olarak dünyanın pek çok ülkesinde tanınan Frederico Ciongoli’nin ortak hazırladıkları bu kitap neden hasta olduğumuz ve nasıl iyileşebileceğimiz üzerine temellendiriliyor. Kitapta hastalıkların gerçek sebebi irdelenirken burçların hastalıkların üzerindeki etkisi Suna Dumankaya’nın destekleyici doğal tedavi önerileriyle ayrıntılı olarak okura ulaştırılıyor. Ay, 12 burcu dolaşırken sağlığımızın nasıl etkilendiğini ve duygusal durumumuza bağlı olarak ortaya çıkan pek çok hastalığın nasıl iyileştirilebileceği anlaşılır ve akıcı bir dille anlatılıyor.
Her burç bir organı işaret ediyor
Her burç bedendeki bir organı işaret ediyor. Her burç bedensel bir rahatsızlığa gebe. Her burcun da karakteristik duygusal özellikleri var. Bedendeki her rahatsızlık önce zihinde oluşuyor. Tüm bunlar birleşince bedensel hastalıklarınıza farklı bir bakış açısı geliyor.
Hipertiroid hastalarının genel özellikleri
Yol açan zihinsel davranış kalıbı: Verimli kişilerdir, fikirlerini ve amaçlarını hayata geçirmeyi çok iyi bilirler. Uygulama konusunda harikadırlar ve rüyalarını nasıl gerçekleştireceklerini bilirler. Ancak içsel uyumlarında eksiklik vardır, kendilerine ve başkalarına karşı hem aşırı coşkulu hem de tahammülsüzdürler. Yaptıkları her şeyin odağı, sonuçlarından etraflarındaki kişilerin faydalanmasıdır. Bunun sebebi, kendilerinden fazla başkalarını düşünmeleridir. Sorunun kökü, bu kişilerin kendilerini farkında olmadan olarak dışlanmış hissetmeleri ve diğerleri tarafından kabul edilmek için ellerinden geleni yapmalarıdır.
Önerilen yeni davranış biçimi: Kendiniz olmaya özen gösterin – kendinize daha fazla enerji ayırın, - kendinizi önemli hissetmenizin sebebi kendiniz olsun, başkalarının sizin hakkınızdaki düşünceleri değil, çünkü özlemini duyduğunuz içsel uyuma ancak bu şekilde ulaşabilirsiniz. Daha hoşgörülü olun, insanların farklı tavırlar takınmalarını talep etmeyin. Kendi üzerinize düşeni yapın ve başkalarının sınırlarına saygı gösterin.
SUNA DUMANKAYA’dan öneriler:
• Oğul otunu çay gibi içebilirsiniz.
• Turp, mine çiçeği, brokoli ve limon yiyin…
Mide rahatsızlığı olanların genel özellikleri
Yol açan zihinsel davranış kalıbı: Duyguların ve kişisel kudretin merkezini temsil eder. Mide ağrısı, hazımsızlık, kramplar ve “göbek şişliği” genelde istemediğin bir şeyi kişisel kudret eksikliği dolayısıyla “yutuyor” olduğunun belirtisidir veya belli bir durumu kabul etmediğinin göstergesidir. Mide rahatsızlıklarının aslı bağımlılık, hükmetmek, öfke, nefret gibi duyguların insan farkına varmadan kök salmasıyla da ilişkilendirilebilir. Bu duygular bir nevi enerji düğümü yaratırlar ve böylece midede rahatsızlıklar ortaya çıkar.
Önerilen yeni davranış biçimi: Mide bölgesinde sıkışmış olan enerjiyi serbest bırakmak için kendini tanıma çabası gereklidir. Duygusal bağımsızlık ve kişisel kudret, midenin sorunsuz çalışmasıyla doğrudan alakalıdır. Hayatta yutmaman gereken olayları yuttuğun takdirde midede meydana gelen aşırı enerjiyi dışarı atmak için iyi bir egzersiz, enerji kusmasını gerçekleştirmektir. Yani tüm dikkatini karın kaslarına vermeli ve sesleri, midenin en dibinden haykırıyormuş gibi çıkarmalısın.
SUNA DUMANKAYA’dan öneriler:
• Asitli, alkollü, acı, ekşi gıdalardan uzak durun.
• Bamya yemeği yiyin.
• Et suyu çorbalar tüketin…
Kitapta ayrıca doğal bakım reçeteleri bulunuyor.
Kitabın son bölümünde alfabetik sırayla hangi doğal bitkinin hangi rahatsızlığa iyi geldiğine de yer veriliyor.
Ekinezya: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, soğuk algınlığına iyi gelir.
Somak: Ağız içi yaraları, mide bulantısı, diş eti rahatsızlığına iyi gelir, sivilcelere losyon olarak kullanılır…
MYNET

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web